Stručnjaci umjesto menadžera

Agrokor: I banke vjerovnici potpisale standstill ugovor

Biznis Klub 03.04.17, 08:40h

Agrokor: I banke vjerovnici potpisale standstill ugovor
Usaglašeno je da će se upravljački tim kompanije osnažiti uvođenjem funkcije 'chief restructuring officera', ključne osobe za provedbu programa stabilizacije, a tokom procesa restrukturiranja funkcije top menadžmenta bit će popunjene neovisnim iskusnim stručnjacima

 

Standstill ugovor između banaka članica koordinacijskog odbora financijskih vjerovnika (Erste&Steiermärkische Bank d.d., Privredna banka Zagreb d.d., Raiffeisenbank Austria d.d, Sberbank d.d., VTB Bank (Austria) AG, Zagrebačka banka d.d.) i tvrtke Agrokor, službeno je stupio na snagu potpisom svih uključenih strana, izvijestili su u nedjelju navečer iz Erste banke.

 

Banke članice odbora još su u petak, 31. marta, objavile da su načelno usuglasile ključne elemente ugovora s predstavnicima Agrokora, a ispunjenjem potrebnih tehničkih uvjeta ugovor su tijekom vikenda i formalno potpisale sve uključene strane.

 

Također, ostali financijski vjerovnici Agrokora pozvani su pridružiti se sporazumu.

 

Iz Erste banke podsjećaju da je cilj standstill ugovora olakšati napore kompanije u rješavanju pitanja likvidnosti i podmirivanja dospjelih obveza prema dobavljačima, osigurati nastavak kontinuiteta operativnog poslovanja i zaštite vrijednosti koncerna, kao i predstaviti osnovu za njegovo održivo restrukturiranje.

 

Shodno tome, kako napominju, usuglašeno je da će se upravljački tim kompanije osnažiti uvođenjem funkcije 'chief restructuring officera', ključne osobe za provedbu programa stabilizacije, a tijekom procesa restrukturiranja funkcije top menadžmenta bit će popunjene neovisnim iskusnim stručnjacima.

 

Hini je iz Agrokora ranije u nedjelju službeno potvrđeno da je taj koncern potpisao standstill ugovor s kreditorima.

 

(FENA/dg)

 

****************************

Ne propusti bonus video na DEPO TV, vodećem online video kanalu na Balkanu!

 

BLIN
KOMENTARI