Duel starih rivala

Rafael Nadal i Roger Federer u finalu Mastersa u Miamiju

Sport 01.04.17, 09:55h

Rafael Nadal i Roger Federer u finalu Mastersa u Miamiju
Duel Federera i Rafaela Nadala na programu u nedjelju od 19 sati. Oni su prije 13 godina upravo u Miamiju imali prvi međusobni obračun

 

Španac Rafael Nadal i njegov stari rival Rofer Federer sastaju se u finalu teniskog ATP turnira Masters serije u Miamiju.

 

Nadal je u polufinalu pobijedio Italijana Fabija Fogninija sa 6:1, 7:5 i peti put u karijeri izborio finale na ovom Mastersu. Federer je u polufinalu nadigrao jednog od najtalentovanijih igrača današnjice Nicka Kyrgiosa sa 7:6(9), 6:7(9), 7:6(5).

 

Duel Federera i Rafaela Nadala na programu u nedjelju od 19 sati. Oni su prije 13 godina upravo u Miamiju imali prvi međusobni obračun.

 

U nedjeljnom finalu 30-godišnji Nadal pokušat će doći do prve titule u Miamiju, nakon što je prethodna četiri finala izgubio. Prije 12 godina pobijedio ga je Federer, 2008. Davydenko, a 2011. i 2014. Đoković.

 

- Divno je biti u finalu. Za mene nije važno ko će mi biti protivnik. Sretan sam što sam ponovo u finalu i što ću igrati završni meč na važnom takmičenju - kazao je Nadal.

 

(FENA/ad)

BLIN
KOMENTARI