Dok se čeka službeni odgovor Ministarstva sigurnosti BiH

Ministar Dragan Mektić rekao šta misli o Gratzovoj inicijativi za legalizaciju kanabisa

Front 30.03.17, 15:19h

Ministar Dragan Mektić rekao šta misli o Gratzovoj inicijativi za legalizaciju kanabisa
S obzirom da je inicijativa upućena ka Ministarstvu sigurnosti BiH, novinari N1 su pitali ministra Dragana Mektića kakvo je njegovo mišljenje o inicijativi odnosno o legalizaciji kanabisa u medicinske svrhe

 

Zastupnik Naše stranke Dennis Gratz jučer je pokrenuo inicijativu, preko Federalnog parlamenta, prema državnom Ministarstvu sigurnosti za skidanje konoplje (Cannabis sativa L) sa Tablice i Popisa opojnih droga, psihotropnih tvari, biljaka iz kojih se može dobiti opojna droga i prekursora.

 

S obzirom da je inicijativa upućena ka Ministarstvu sigurnosti BiH, novinari N1 su pitali ministra Dragana Mektića kakvo je njegovo mišljenje o inicijativi odnosno o legalizaciji kanabisa u medicinske svrhe.

 

Mektić je kazao da još uvijek nije upoznat sa inicijativom s obzirom da se nalazi na službenom putu van BiH, ali da će se informisati odmah po povratku.

 

"Treba tražiti mišljenje struke o tome da li se može i da li se treba koristiti. Lično, mislim da ako je naučno ispitano, provjereno i dokazano da korištenje u medicinske svrhe može pomoći ljudima, onda zašto ne. Sve što se može koristiti kao lijek da pomogne ljudima je uredu", rekao je za N1 ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić.

 

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI