foto/ produkcijska kuća 'deblokada'

Počelo snimanje kratkog igranog filma 'Dah', reditelja i scenariste Ermina Brave

Kultura 28.03.17, 13:53h

Počelo snimanje kratkog igranog filma 'Dah', reditelja i scenariste Ermina Brave
Glavne uloge tumače Igor Škvarica i njemačka glumica Klara Hofels koja je našoj publici najpoznatija po posljednjoj ulozi u filmu “Toni Erdmann”


Drago nam je da vas možemo obavijestiti da je produkcijska kuća “Deblokada” 27.03.2017. godine započela snimanje kratkog igranog filma pod radnim nazivom “Dah”. Ovaj film je rediteljski i scenaristički debi našeg poznatog glumca Ermina Brave.

 

Sinopsis:


Igor (26) radi na održavanju Rehabilitacionog centra u kojem se liječi Edita (71). Slučajni susret razviće se u neobičan odnos. Bez ijedne riječi dva bića će se prepoznati i promijeniti jedno drugo. Šta se desi kada posljednje trenutke u životu podijelite sa strancem?

 

film-dah-1

 

Glavne uloge tumače Igor Škvarica i njemačka glumica Klara Hofels koja je našoj publici najpoznatija po posljednjoj ulozi u filmu “Toni Erdmann”,  koji je pored niza uspjeha na najprestižnijim svjetskim festivalima i kino-distribuciji, ove godine bio nominovan i za Oscara za najbolji strani film. Pored njih u filmu će se pojaviti Boris Ler i Alban Ukaj.

 

S obzirom da je film neverbalan, glumačka igra je krucijalna u pričanju ove priče i razvijanju odnosa.

 

film-dah-2

 

Film će biti realizovan u saradnji sa Centrom za zdravo starenje Novo Sarajevo a bit će u potpunosti snimljen u hotelu Bistrica na Jahorini.

 

Producenti filma su Damir Ibrahimović i Jasmila Žbanić a izvršni producent je Mirza Hamzić. Projekat je podržan od Fondacije za kinematografiju Sarajevo i Ministarstva kulture i sporta kantona Sarajevo.

 

Autorska ekipa filma:

 

Direktor fotografije: Eldar Emrić
Scenografija: Mirna Ler
Kostim: Lejla Hodžić
Šminka: Lamija Hadžihasanović Homarac
Montaža: Vladimir Gojun

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI