Istraga trajala od novembra

Uhapšene dvije osobe zbog brutalnog ubistva Seada Hajdarervića

Hronika 27.03.17, 12:09h

Uhapšene dvije osobe zbog brutalnog ubistva Seada Hajdarervića
Ove osobe su osumnjičene da su 21. novembra 2016. godine, sat poslije ponoći, ušli u kuću Hajdarevića, napali ga i zadali mu veći broj udaraca tupim predmetima i šakama u predjelu glave i cijelog tijela, vezali ga i nastavili udarati, te je Hajdarević preminuo od posljedica povrijeđivanja

 

Pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a Tuzlanskog Kantona su jučer slobode lišili dvije osobe osumnjičene za ubistvo Seada Hajdarevića koje se dogodilo 21. novembra 2016. godine u njegovoj kući u prigradskom tuzlanskom naselju  Bare.

 

Od dana ubistva istragu je intenzivno provodio tim u koji su bili uključeni tužilac ovog Tužilaštva i istražitelji Sektora kriminalističke policije MUP-a TK, uz podršku Federalne uprave policije-Centra za forenzička ispitivanja i informatičku podršku

 

Ove osobe su osumnjičene da su 21. novembra 2016. godine, sat poslije ponoći, ušli u kuću Hajdarevića, napali ga i zadali mu veći broj udaraca tupim predmetima i šakama u predjelu glave i cijelog tijela, vezali ga i nastavili udarati, te je Hajdarević preminuo od posljedica povrijeđivanja. Nakon toga su otuđili ključ njegovog automobila, odvezli se do obližnjeg naselja i automobil gurnuli u provaliju. 

 

Istražni tim je u proteklom periodu prikupio niz operativnih informacija i  određene tragove sa mjesta događaja koji su vještačeni.

 

Pripadnici MUP-a TK su osumnjičene lišili slobode, obavljena je kriminalistička obrada, te su danas uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predati u nadležnost Tužilaštva.
Postupajući tužilac će danas ispitati osumnjičene.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI