Oprezno vozite

Zbog niskih temperatura moguća poledica

Hronika 27.03.17, 08:01h

Zbog niskih temperatura moguća poledica
Povremeno se na graničnim prijelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja formiraju duže kolone vozila, a razlog su radovi koji još traju na području Hrvatske

 

U većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraćaj se ovoga jutra odvija po pretežno suhom i mjestimično vlažnom kolovozu.

 

Zbog niskih temperatura upozorava se na moguću poledicu, posebno na dionicama u višim planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

 

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, mogući su mjestimični odroni kamenja na kolovoz, a izdvajaju se putni pravci: Jablanica- Mostar, Sarajevo-Foča, Bugojno- Novi Travnik i Crna Rijeka-Jajce.

 

Na putevima sa aktuelnim radovima saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene saobraćajne signalizacije.

 

Izdvajaju se: autoput A-1 dionice Sarajevo zapad-Lepenica (u blizini tunela Igman), Kakanj - Zenica Jug (u mjestu Donji Tičići) i Zvirovići-Kravice (ispred mosta Studenčica i od tunela Bijela Vlaka do vijadukta Pavlović), kao i magistralni putevi: M-18 Olovo-Kladanj, M-18 Simin Han-Priboj, M-17 Čapljina-Studenci, M-4 Teslić-Kotor Varoš, M-17 Nemila-Žepče-Maglaj i M-17 Jablanica-Mostar.

 

Na graničnim prijelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

 

Povremeno se na graničnim prijelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja formiraju duže kolone vozila, a razlog su radovi koji još traju na području Hrvatske.

 

Napominju se vozači da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 15.04., bez obzira na trenutno povoljne vremenske uvjete, saopćeno je iz BIHAMK-a.

 

(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI