FOTO/ DONIRAO SREDSTVA ZA DJECU OBOLJELU OD RAKA

Edin Džeko obradovao djecu u Roditeljskoj kući u Sarajevu: Ovdje sam da pomognem...

Hronika 25.03.17, 17:54h

Edin Džeko obradovao djecu u Roditeljskoj kući u Sarajevu: Ovdje sam da pomognem...
Nogometnog reprezentativca i kapitena BiH te prvotimca italijanske “Rome” djeca su dočekala uz zvuke bh. navijačke himne i svi su jedva čekali da porazgovaraju i fotografiraju se sa svojim nogometnim idolom


Posjeta ambasadora UNICEF-a Edina Džeke oduševila je u petak djevojčice i dječake koji s roditeljima borave u Roditeljskoj kući u Sarajevu, kući koja pruža smještaj za djecu oboljelu od raka i njihove porodice.

 
Nogometnog reprezentativca i kapitena BiH te prvotimca italijanske “Rome” djeca su dočekala uz zvuke bh. navijačke himne i svi su jedva čekali da porazgovaraju i fotografiraju se sa svojim nogometnim idolom.


Džeko je Roditeljskoj kući donirao dio sredstava od Državne nagrade za sport koju mu je uručilo Vijeće ministara BiH, a dio će donirati kao podršku transformaciji dječijih domova u Tuzli i Mostaru.

 

edin-dzeko-roditeljska-kuca-3


- Kada god sam bio u bilo kojoj teškoj situaciji, moji roditelji su bili uz mene, i veoma je važno da su vaši roditelji ovdje s vama i uz vas. Ovdje sam da pomognem na bilo koji način na koji mogu, nadam se da će ubuduće biti još sličnih donacija jer vam je potrebna podrška, i vjerujem da ćete uz podršku svih nas i posebno vaših roditelja i njihovu ljubav svi uspjeti da pobijedite bolest i da ozdravite, kao što su to uspjeli vaši drugari koji su također danas ovdje s nama, kazao je Džeko u obraćanju djeci i roditeljima u Roditeljskoj kući.

 

edin-dzeko-roditeljska-kuca-1


Predstavnica UNICEF-a za BiH Geeta Narayan također je istakla važnost toga da djeca budu u porodici i sa porodicom, pa i u slučajevima kada djeca moraju biti daleko od svoje kuće radi liječenja.


- U UNICEF-u radimo za dobrobit djece širom svijeta i zalažemo se za dječija prava, a moja uloga ovdje je podrška djeci u BiH. Drago mi je da vidim kako su djeca ovdje sa svojim roditeljima, kako su tu i njihove sestre i braća, jer vaša podrška, podrška porodice, nešto je što je djeci najvažnije, kazala je Geeta Narayan.  


Više detalja i fotografije sa druženja djece i Edina Džeke pogledajte OVDJE.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI