samo u bih/ nakon zabave s djevojkama

Šok u kafiću 'Intermezzo': Pijan skočio u prazan bazen i slomio lobanju!

Hronika 23.03.17, 19:16h

Šok u kafiću 'Intermezzo': Pijan skočio u prazan bazen i slomio lobanju!
Nesvakidašnja nesreća dogodila se dva sata poslije ponoći i očevici tvrde da je Marjanović sam skočio u bazen, jer je bio pod utjecajem alkohola

 

Ranko Marjanović zvani Arkan (32) iz Kmećana kod Banje Luke teško je povrijeđen nakon što je pijan pao u prazan bazen u bašti kafe-bara "Intermezzo" u banjalučkom naselju Lauš.

 

Krenuli kući 

 

Nesvakidašnja nesreća dogodila se dva sata poslije ponoći i očevici tvrde da je Marjanović sam skočio u bazen, jer je bio pod utjecajem alkohola- piše Avaz

 

- Cijelu večer je sjedio s društvom i pio. Društvo se polako osipalo, a on je ostao u društvu sa dvije djevojke. Zajedno s njima je krenuo kući i na izlazu je, ničim izazvan, potrčao, preskočio žardinijere i skočio na glavu u bazen. Nikome nije jasno zašto je to učinio, vjerovatno je mislio da je bazen napunjen vodom - ispričali su očevici.

 

Oni kažu da je Marjanović u padu zadobio teške povrede glave i u prvi mah je bio bez svijesti i okrvavljen je nepomično ležao u bazenu. Šokirane djevojke odmah su počele da dozivaju pomoć i tek po dolasku ekipe Hitne pomoći Marjanović se osvijestio i prevezen je u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske na daljnje liječenje.

 

Prema riječima načelnika Službe za neurohirurgiju, dr Vesne Ivanišević i glavnog dežurnog ljekara na Hirurgiji, dr. Nebojše Trkulje, Marjanović je primljen s teškom tjelesnom povredom, odnosno frakturom baze lobanje. 

 

- Pacijent će biti zadržan da daljnjem bolničkom liječenju i praćenju, a sve daljnje prognoze u vezi s njegovim zdravstvenim stanjem su preuranjene - saopćeno nam je iz Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske. 

 

Izuzeti tragovi

 

Marija Markanović, portparol Centra javne bezbjednosti Banja Luka, kaže da je uviđaj obavila Kriminalistička policija i da se istražuje da li je Marjanović slučajno upao u bazen ili je sam u njega skočio.

 

- Na mjestu događaja izuzeti su svi tragovi i predmeti, a saslušat će se svjedoci radi utvrđivanja svih okolnosti događaja. O svemu je obaviješteno Okružno javno tužilaštvo u Banjoj Luci, koje je naložilo preduzimanje svih potrebnih mjera i radnji radi utvrđivanja činjeničnog stanja - rekla je Markanović.

 

Komšiju ubio zbog 54 KM

 

Ranko Marjanović policiji je poznat kao višestruki prijestupnik. Okružni sud u Banjoj Luci osudio ga je u aprilu 2006. na devet godina zatvora zbog ubistva komšije Stojana Milakovića (55) iz Kmećana. Zločin je počinjen u februaru 2006. na seoskom putu, gdje je Marjanović nožem nasrnuo na Milakovića, tražeći novac. Kada mu je rekao da nema para, Marjanović ga je 24 puta izbo po grudima, trbuhu i rukama, a potom mu je iz džepa ukrao 54 marke. Uz zatvorsku kaznu, Marjanoviću je izrečena i mjera obaveznog psihijatrijskog liječenja.

 

(Avaz/DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI