FOTO/ MUZIČKA POSLASTICA

Ulaz slobodan: Vojni orkestri iz Ujedinjenog Kraljevstva i BiH sviraju za Tuzlake, Mostarce i Banjalučane

Kultura 23.03.17, 11:42h

Ulaz slobodan: Vojni orkestri iz Ujedinjenog Kraljevstva i BiH sviraju za Tuzlake, Mostarce i Banjalučane
Želite li čuti kako u izvedbi vojnog orkestra zvuče najslušaniji pop hitovi današnjice, onda ne smijete propustiti ovu muzičku poslasticu

 

Vojni orkestar Oružanih snaga BiH i vojni orkestar Kraljevske pukovnije zračnih snaga (The Band of The Royal Air Force Regiment) iz Ujedinjenog kraljevstva spremaju seriju fantastičnih koncerata.


Želite li čuti kako u izvedbi vojnog orkestra zvuče najslušaniji pop hitovi današnjice, onda ne smijete propustiti ovu muzičku poslasticu.


Udruženim snagama i uz poseban program ova dva vojna orkestra počastit će građane Tuzle, Mostara i Banjaluke. Ulaz za sve zainteresovane posjetioce je slobodan.

 

vojni-orkestar-koncert


Prvi koncert će se održati u petak, 24. marta sa početkom u 19:00 sati u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli. Publika će imati priliku uživati u različitim stilovima muzike od vojnih marševa, tradicionalne klasične muzike obje zemlje, do filmske muzike kao i najvećih pop hitova.


Tako će pod dirigentskom palicom pukovnika Tomislava Sušca (OS BiH) i poručnika Toma Rodda (UK) vojni orkestri izvesti Oscarom nagrađenu kompoziciju "Can You Feel the Love Tonight" iz filma „The Lion King“, kao i kompoziciju Zlatnim globusom nagrađene mini- serije „Band of Brothers“.


Pored filmske muzike orkestri će izvesti i hitove dvojice najvećih tekstopisaca, producenata i izvođača današnjice: Justina Timberlakea i Pharrella Williamsa.

 

vojni-orkestar-v-britanije


Sve ovo su dovoljni razlozi da ne propustite ove događaje. Nakon Tuzle koncerti će se održati u Banjaluci 25. marta u KC Banski dvor u 19:00 sati, a dan poslije i u Mostaru, 26. marta u Mepas Mallu, također sa početkom u 19:00 sati.


Koncerte organizuju Ministarstvo odbrane BiH, Oružane snage BiH i Ured vojnog atašea Britanske ambasade u BiH kao rezultat višegodišnje uspješne bilateralne vojne saradnje. Ovom saradnjom do sada su organizovani mnogobrojni nastupi, studijske posjete, obuke u muziciranju i marširanju, zajedničko snimanje, te šira saradnja i sa drugim vojnim orkestrima u regiji.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI