Video / Trostruko ubistvo u Donjem Vakufu

Pored Sabahudina Habiba, privedene još četiri osobe, među njima sin i brat ubice

Hronika 22.03.17, 16:33h

Pored Sabahudina Habiba, privedene još četiri osobe, među njima sin i brat ubice
Po završetku saslušanja osobe će biti predate u dalju nadležnost Kantonalnog tužilaštva Travnik i tokom sutrašnjeg dana će biti predložen pritvor

 

Danas oko 15 sati u prostorije Sektora kriminalističke policije MUP-a Srednjobosanskog kantona priveden je osumnjičeni za trostruko ubistvo u Donjem Vakufu, Sabahudin Habib, i još tri osobe. Među njima su njegov sin, brat i rođak, javlja Avaz. Prije privođenja osumnjičenih osoba u prostorije Sektora kiminalističke policije MUP-a SBK stigli su dežurni kantonalni tužilac Ahmed Mešić, koji vodi istragu u ovom predmetu, te travnički advokat Bekir Ferizović.

 

- Pristupit će se ispitivanju prvoosumnjičenog S. H. iz Donjeg Vakufa. On je osumnjičen za ubistvo tri osobe u sticaju s krivičnim djelima sprečavanje službene osobe u obavljanju dužnosti i nedozvoljeno posjedovanje oružja. Po završetku saslušanja osobe će biti predate u dalju nadležnost Kantonalnog tužilaštva Travnik i tokom sutrašnjeg dana će biti predložen pritvor – izjavio je okupljenim novinarima Rusmir Prohan, portparol MUP-a SBK.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI