Stigla zvanična reakcija

Kreće istraga u UIO BiH: Ko koga masira i čija je fotografija osvanula u medijima?

Hronika 21.03.17, 14:36h

Kreće istraga u UIO BiH: Ko koga masira i čija je fotografija osvanula u medijima?
Biće uzete izjave svih zaposlenih koji su bili uključeni u navedeni događaj, ili koji imaju bilo kakva saznanja vezano za isti

 

Povodom jučer objavljenih fotografija neprimjerenog sadržaja u mnogim medijima u Bosni i Hercegovini danas je zgradi Uprave za indirektno oporezivanje održan sastanak nakon kojeg je direktor Uprave dao nalog za postupanje Odsjeku za unutrašnju kontrolu, saopćeno je iz Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

 

- Ovaj će Odsjek iz djelokruga svog rada u naredna tri dana prikupiti sve relevantne činjenice vezano za sporni događaj, te pokušati utvrditi stvarnu autentičnost spornih fotografija. Između ostalog biće uzete izjave svih zaposlenih koji su bili uključeni u navedeni događaj, ili koji imaju bilo kakva saznanja vezano za isti.

 

Po utvrđivanju stvarnog činjeničnog stanja nadležni Odsjek za unutrašnju kontrolu predložiće direktoru UIO i eventualne naredne mjere koje će preduzeti u smislu utvrđivanja odgovornosti, a u skladu sa važećim propisima koje primjenjuje Uprava za indirektno oporezivanje - saopćeno je iz ove institucije. 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI