Počinili više krivičnih djela

Akcija Praznik: Osamnaest osoba predato Tužilaštvu KS

Hronika 21.03.17, 11:25h

Akcija Praznik: Osamnaest osoba predato Tužilaštvu KS
Pripadnici MUP-a KS i SIPA-e jučer u Sarajevu proveli akciju kodnog naziva Praznik, a osim Sarajeva, akcija je provedena i u Hercegovačko-neretvanskom i Zapadnohercegovačkom kantonu, te Istočnom Sarajevu

 

Osamnaest osoba, koje su jučer uhapšene u akciji Praznik u Sarajevu, jutros su predate u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo.

 

Kako je rečeno u Tužilaštvu KS, od 26 osoba koliko ih je uhapšeno akciji, 18 je predato u nadležnost Tužilaštva KS.

 

"Uhapšeni će biti zadržani 24 sata i u tom zakonskom roku postupajući tužilac će odlučiti o daljim mjerama. Oni su osumnjičeni da su od marta do septembra 2016. godine počinili više krivičnih djela organiziranog kriminala i to neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga", kazala je portparolka Tužilaštva Azra Bavčić.

 

Podsjećamo, pripadnici MUP-a KS i SIPA-e jučer u Sarajevu proveli akciju kodnog naziva Praznik, a osim Sarajeva, akcija je provedena i u Hercegovačko-neretvanskom i Zapadnohercegovačkom kantonu, te Istočnom Sarajevu.

 

Prilikom pretresa, pronađena je i oduzeta veća količina opojnih droga, opreme za proizvodnju i preprodaju opojnih droga, mobilnih telefona, računarske opreme, novca, vatrenog oružja, municije, eksplozivnih naprava, dokumentacije i jedno putničko motorno vozilo.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI