Detalji akcije 'Praznik'

SIPA: U velikoj akciji protiv dilera učestvovalo 300 policajaca

Hronika 20.03.17, 18:11h

SIPA: U velikoj akciji protiv dilera učestvovalo 300 policajaca
Osobe lišene slobode tijekom dana bit će kriminalistički obrađene nakon čega će postupajući tužitelj odlučiti o njihovom statusu

 

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu i Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, u suradnji sa MUP-om HNK, MUP-om Zapadno-hercegovačke županije (ZHŽ) i CJB Istočno Sarajevo, jutros su (20.3.2017. godine) u operativnoj akciji „Praznik“ izvršili pretrage na 31 lokaciji i lišili slobode 21 osobu.

 

Osobe su lišene slobode po nalogu Kantonalnog suda u Sarajevu i pod nadzorom Kantonalnog tužiteljstva Kantona Sarajevo zbog postojanja osnova sumnje da su počinile kazneno djelo organizirani kriminal u svezi s kaznenim djelom neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i kaznenim djelom posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

 

U pretragama na području Kantona Sarajevo, HNŽ-a, ZHŽ-a i Istočnog Sarajeva sudjelovalo je više od 300 policijskih službenika.

 

Prilikom pretraga pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji će se koristiti kao dokazi u daljem postupku.

 

Osobe lišene slobode tokom dana bit će kriminalistički obrađene nakon čega će postupajući tužitelj odlučiti o njihovom statusu.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI