Obratite pažnju

Dvije stvari koje ne smijemo raditi prije odlaska kod doktora

Lifestyle 19.03.17, 18:42h

Dvije stvari koje ne smijemo raditi prije odlaska kod doktora
Spremate li se na sistematski pregled ili specijalističku pretragu, onda vodite računa o dvije važne stvari

 

Ponekad se kod doktora našemo nenadano i neočekivano pa ne možemo utjecati na faktore koji odmažu u postavljanju dijagnoze. Međutim, spremate li se na sistematski pregled ili specijalističku pretragu, onda vodite računa o dvije važne stvari:


1. Nemojte uređivati nokte.

 

Prilikom pregleda potrebno je liječnicima omogućiti uvid stanje našeg tijela, a to se odnosi i na izgled pojedinih vanjskih dijelova. Upravo su nokti važan pokazatelj raznih problema sa zdravljem, a ako ih prekrijete lakom, gelom ili drugim sredstvima liječnici nisu u mogućnosti vidjeti njihovo pravo stanje.


Horizontalne bijele linije preko cijele širine nokta koje se zovu Muehrckeove linije mogu ukazivati na bolesti bubrega te abnormalnosti na jetri, a blijedi nokti na anemiju i pomanjkanje crvenih krvnih zrnaca odnosno eritrocita zbog čega je potrebno napraviti analizu krvi.

 

2. Nemojte nanositi šminku.

 

Baš kao i nokti, lice također skriva znakove potencijalno ozbiljnih zdravstvenih problema. Boja kože kompletnog lica ili pojedinih dijelova lica govori mnogo o stanju našeg organizma. Tako, na primjer, boja podočnjaka često ukazuje na probleme s bubrezima stoga ih nemojte prikrivati debelim slojem pudera. Ne skrivajte šminkom netipično crvenilo, osipe, bilo kakve mrlje pa ni madeže jer sve to može pomoći doktoru u ranom otkrivanju raznih bolesti.

 

(Zadovoljna.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI