Iz BIHAMK-a javljaju

Zbog radova u tunelu 'Karaula' na putu Tuzla - Sarajevo saobraća se usporeno

Hronika 19.03.17, 10:16h

Zbog radova u tunelu 'Karaula' na putu Tuzla - Sarajevo saobraća se usporeno
Još traju radovi na području Hrvatske na graničnim prijelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, zbog čega se tokom dana na tim graničnim prijelazima povremeno saobraća usporeno

 

Na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini jutros se saobraća bez dužih zastoja, po pretežno suhom kolovozu.

 

Pojačana frekvencija vozila tokom dana očekuje se na putevima koji vode prema lokalnim izletištima. Sitniji odroni zemlje ili kamenja mogući su na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i na planinskim prevojima.

 

Zbog radova na sanaciji klizišta, jednom trakom saobraća se na dionicama autoputa A-1 Sarajevo zapad-Lepenica (kod tunela Igman) i Kakanj - Zenica Jug (u mjestu Donji Tičići), kao i na magistralnom putu M-18 Tuzla-Priboj (na lokalitetu Banj Brdo). Apeluje se na vozače da na tim dionicama voze smanjenom brzinom i da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

 

Zbog radova u tunelu "Karaula" na dionici magistralnog puta M-18 Olovo-Kladanj, od 8 do 17 sati, saobraća se usporeno, jednom trakom. Radovi su aktuelni i na magistralnom putu M-17 u Donjoj Jablanici, gdje se zbog sanacije kolovoza saobraća jednom trakom naizmjenično .

 

Savjetuje se maksimalno oprezna vožnja, prilagođena uslovima na putu i podsjeća  da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

 

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

 

Još traju radovi na području Hrvatske na graničnim prijelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, zbog čega se tokom dana na tim graničnim prijelazima povremeno saobraća usporeno, saopćeno je iz BIHAMK-a.

 

(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI