doček pred bijelom kućom

Prvi zajednički susret Trump i Merkel

Front 17.03.17, 19:22h

Prvi zajednički susret Trump i Merkel
Merkel je crnim vozilom stigla pred Bijelu kuću, rukovala se sa svojim domaćinom, a potom su izmijenili nekoliko riječi te ušli na razgovore

 

Američki predsjednik Donald Trump dočekao je pred Bijelom kućom njemačku kancelarku Angelu Merkel što je njihov prvi susret otkad je on postao predsjednik.

 

Dvoje čelnika koji su se trebali sastati u utorak ali su njihovi razgovori odgođeni zbog olujnog nevremena u SAD-u trebali bi razgovarati u Ovalnom uredu, a potom će održati zajedničku konferenciju za novinare.

 

Merkel je crnim vozilom stigla pred Bijelu kuću, rukovala se sa svojim domaćinom, a potom su izmijenili nekoliko riječi te ušli na razgovore.

 

Podsjetimo, američki predsjednik uznemirava saveznike diljem svijeta osporavajući višestrane trgovačke sporazume i ostale ugovore. Njemačku, Kinu i druge države optužio je da manipuliraju svojim valutama kako bi potaknule izvoz. Takvo propitivanje ugrožava njemačku stabilnost, no dugoročno šteti i Sjedinjenim Državama, rekao je njemački ministar vanjskih poslova. A američki ministar financija izjavio je da administracija predsjednika Donalda Trampa ne želi ulaziti u trgovačke ratove, no dodao je kako je potrebno izmijeniti određene trgovinske odnose da bi oni postali pošteniji prema američkim radnicima.

 

(HRT, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI