ČETVRTI PUT NEVINA - GRATIS

Bosanke od 15 do 35 godina poludjele za himenoplastikom: Cijena ovog estetskog zahvata je...

Lifestyle 15.03.17, 17:02h

Bosanke od 15 do 35 godina poludjele za himenoplastikom: Cijena ovog estetskog zahvata je...
Nas samo interesuju naše pacijentkinje, koje nam poklanjaju povjerenje i koje štitimo potpunom diskrecijom. Odavno smo već prestali da brojimo intervencije himenoplastike koje smo do sad uradili, kaže osnivač Centra za plastičnu hirurgiju u Tuzli dr Zlatko Berberović

 

Pored estetskih korekcija, koje već odavno nisu nikakva novost na ovim prostorima, pripadnice ljepšeg pola plastične hirurge posjećuju i kako bi vratile nevinost.


Himenoplastika se, naravno, i dalje obavlja u privatnim centrima u BiH, u kojima su potvrdili za “EuroBlic” da jedna žena pod nož zna da ide i po nekoliko puta, a sve s ciljem da, na kraju, u brak uđe kao „nova“.

 

Naime, kad ostvare stabilnu emotivnu vezu te djevojke „vraćanjem“ nevinosti pokušavaju da u zaborav bace ono što su radile u mladosti, odnosno da zaborave da se u tom pogledu u njihovom životu išta desilo.

 

Među pacijentkinjama su, takođe, i žene iz etničkih grupa koje su se, očigledno, kasno sjetile koliko je, prilikom udaje, u njihovom narodu nevinost na cijeni. Svesne su da je njihov brak u startu osuđen na propast ako u njega ne uđu kao od majke rođene, posebno ako se udaju za čoveka iz neke patrijarhalne bliksoistočne zemlje, što se u današnje vrijeme ne dešava rijetko, piše EuroBlic.

 

Bez obzira zbog čega pribjegavaju himenoplastici svim pacijentkinjama je zajedničko to što njihovi partneri ne znaju da su u vezu ili brak ušle sa „vještačkom“ nevinošću.

 

Kako saznaje EuroBlic, riječ je o estetskoj korekciji koja traje od 20 do 45 minuta, a čija se cijena kreće oko 1.400 KM.

 

U ordinacijama za plastičnu hirurgiju ističu da je ovo aktuelna tema, ma koliko se pojedinci trudili da je omalovaže.

 

– Nas samo interesuju naše pacijentkinje, koje nam poklanjaju povjerenje i koje štitimo potpunom diskrecijom. Odavno smo već prestali da brojimo intervencije himenoplastike koje smo do sad uradili – kaže osnivač Centra za plastičnu hirurgiju u Tuzli dr Zlatko Berberović.

 

Uglavnom je riječ o djevojkama od 18 do 25 godina starosti, ali se dešavalo da himenoplastika bude urađena i djevojčici od 15, te ženi koji ima 35 godina.

 

- Razlozi su uglavnom emocionalne prirode. Glavni motiv je želja da se u novoj emocionalno potpunoj vezi ostvari potpunost i da se prevaziđe raniji osjećaj krivice. Tu je uvijek prisutan veliki emocionalni naboj. Slijede slučajevi kad se radi o pripremama za stupanje u tradicionalni brak. Takođe, imali smo i nekoliko intervencija koje su uslijedile nakon slučajeva neprijavljenog silovanja – ističe on.

 

Iako se ne dešava često da jedna osoba više puta dolazi na himenoplastiku, u praksi ima i takvih slučajeva.

 

- Više je osoba kojima smo po nekoliko puta radili himenoplastiku, ali to je mali broj u odnosu na sve ostale. U tom slučaju žene imaju popust, kao i svi drugi pacijenti koji kod nas rade više intervencija. Kad je u pitanju poznati slogan „treći put gratis“, on je nastao tako što sam jednoj svojoj klijentkinji, kada se pojavila treći put, rekao: „Pa šta je sad opet?“ Ona je na to odgovorila: “Uradite mi još samo sad i nećete me više nikad vidjeti. Udajem se u jednu bliskoistočnu zemlju“. A ja joj onda kažem: „E, kad je tako, onda nek ti je sretno! Od mene je onda gratis“. Bili smo i privatno dobri – naglašava dr Berberović.

 

Najtraženije veće grudi

 

Ipak, najčešće estetske intervencije kojima pribjegavaju žene su one na grudima, i to važi za pripadnice ljepšeg pola svake životne dobi. Mlađe dame više su zainteresovane i za sređivanje nosa, te za labioplastiku (estetika polnih organa), dok one iz starije populacije najviše rade zahvate podmađivanja.

 

Žene se „plastičarima“ javljaju i zbog nezadovoljstva izgledom očnih kapaka, ušiju, stomaka…

 

S druge strane, u najvećem broju slučajeva zahtjevi muškaraca odnose se na korekciju kapaka i nosa, te povećanje penisa, koje se u BiH radi u privatnim ordinacijama.

 

(Blic.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI