Pohvale Vučiću

Merkel: Srbija ispunjava standarde EU, reforme idu naprijed

Front 14.03.17, 18:26h

Merkel: Srbija ispunjava standarde EU, reforme idu naprijed
Kazala je da želi da se saradnja sa Srbijom učvrsti i dalje razvija, zbog čega je dobro što je premijer Vučić sproveo značajne reforme, i pored pojedinih opiranja

 

Njemačka kancelarka Angela Merkel pohvalila je premijera Srbije Aleksandra Vučića za reforme koje je sproveo u svojoj zemlji omogućivši tako ekonomski boljitak, te da Srbija ispunjava EU standarde, čemu je dokaz otvaranje novih poglavlja.
 

Ona je, na zajedničkoj konferenciji za štampu, uoči razgovora sa premijerom Vučićem, izrazila posebnu zahvalnost voditelju srpske vlade za pomjeranje posjete unaprijed, zbog pomjeranja njenog puta u Vašington, prenosi Tanjug.

 

Srbija i Njemačka su zemlje koje su prijateljske povezane. U Njemačkoj živi 400.000 Srba. Njemačka je među glavnim trgovinskim partnerima sa obimom od nešto ispod 4 milijarde eura, i investicijama u visini od 1,3 milijardi eura. Danas možemo reći da 370 preduzeća sa njemačkim učešćem u Srbiji zapošljava 25.000 građana Srbije, objasnila je Merkel.

 

Kazala je da želi da se saradnja sa Srbijom učvrsti i dalje razvija, zbog čega je dobro što je premijer Vučić sproveo značajne reforme, i pored pojedinih opiranja.

 

(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI