apokaliptičan pogled iz srbije

K'o da ide u Siriju, a ne u BiH: Pogledajte kako srpski mediji 'pumpaju' Vučićev dolazak u Sarajevo!

Front 14.03.17, 15:40h

K'o da ide u Siriju, a ne u BiH: Pogledajte kako srpski mediji 'pumpaju' Vučićev dolazak u Sarajevo!
Mediji u Srbiji predviđaju pretjeran i pomalo 'apokaliptičan' scenario povodom dolaska njihovog premijera te ga poistovjećuju s onim koji se 2015. desio u Potočarima

 

Dolazak premijera Srbije Aleksandra Vučića na Samit premijera zemalja Zapadnog Balkana 16. 03. u Sarajevu uveliko je u susjednoj Srbiji medijski popraćen, no ne baš u pozitivnom tonu.

 

Premda je i sam Vučić u svojim izjavama jasno naznačio da u glavni grad BiH dolazi s najboljim namjerama i bez ikakvog straha, te iako su iz nadležnih bezbjednosnih organa u BiH stigle potvrde da ne postoji nikakva opasnost u vezi dolaska premijera Srbije u Sarajevo, srbijanski mediji očito nisu spremni povjerovati u to. 

 

Tako mediji u Srbiji predviđaju pretjeran i pomalo 'apokaliptičan' scenario povodom dolaska njihovog premijera te ga poistovjećuju sa onim koji se 2015. desio u Potočarima. 

 

Naime, kako to izgleda iz perspektive susjeda pokazuje video prilog pod naslovom 'Šta preti Vučiću u Sarajevu?' koji donosi portal Blic, a možete ga pogledati OVDJE

 

'Srpske službe bezbednosti dobile su informacije od službi iz regiona da bi u Sarajevu, gde će premijer Srbije Aleksandar Vučić prisustvovati Samitu premijera zemalja Zapadnog Balkana, mogao da se dogodi scenario sličan onome iz Potočara iz jula 2015.'- piše pak Kurir na istu temu. 

 

Kako boravak premijera vide na ovom portalu, saznajte u njihovom prilogu OVDJE

 

Za dobrobit naših susjednih zemalja i u pomirbenom tonu, nadajmo se da se ove mračne prognoze neće obistiniti i da će sve proteći civilizirano, kako i dolikuje ovakvom jednom događaju, a da su predviđanja srbijanskih medija samo bespotrebno podizanje tenzija. 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI