video/ o gorućim temama u državi

Duraković: Pozivam Ivanića koji likuje nad odlukom Suda da osudi četničko postrojavanje u Višegradu

Front 13.03.17, 20:53h

Duraković: Pozivam Ivanića koji likuje nad odlukom Suda da osudi četničko postrojavanje u Višegradu
"Nažalost Međunarodni sud pravde nije ni ramatrao zahtjev koji je podnio gospodin Softić, ali ono što više boli žrtve su reakcije nakon te odluke. Srpski član Predsjedništva kaže da je to njegova lična politička pobjeda", kazao je Duraković govoreći o odluci Suda u Hagu

 

Likovanje Mladena Ivanića na odluku Suda u Hagu bilo je veliko, a danas kad se četnici postrojavaju niko od strane Srba, niko se ne usuđuje da osudi to postrojavanje četnika i bojim se da su to ponovo spremni učiniti. Ja pozivam Ivanića da osudi ovaj čin kojim se neofašistima dozvoljava postrojavanje u gradu u kojem su pobili mnogo ljudi. Zašto se ne proba na takav način pa da bude manje razmirica i podnošenja revizija i da se uđe u istinsku katarzu, kazao je za TV1 bivši načelnik Srebrenice Ćamil Duraković.


"Nažalost Međunarodni sud pravde nije ni ramatrao zahtjev koji je podnio gospodin Softić, ali ono što više boli žrtve su reakcije nakon te odluke. Srpski član Predsjedništva kaže da je to njegova lična politička pobjeda", kazao je Duraković govoreći o odluci Suda u Hagu.

 

Podsjetio je da ova odluka nije poništila prvobitnu odluku da je Vojska i Policija RS-a izvršioc genocida a da je Srbija kao država odgovorna za nespriječavanje genocida. Tako da sve ove druge špekulacije o tome da li se znalo da agent nema legitimitet to su već političke špekulacije što vrijeđa sve žrtve.

 

Više pogledajte u video prilogu TV1:

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI