PJEVAČICA HOĆE SIGURAN HIT

Obnavlja li se saradnja stara više od 20 godina: Ceca ponovo želi pjesme Dine Merlina... A on?

Showbizz 11.03.17, 16:08h

Obnavlja li se saradnja stara više od 20 godina: Ceca ponovo želi pjesme Dine Merlina... A on?
Ceca je, navodno, izrazila želju da nakon toliko godina ima ponovo Dininu pjesmu, jer vrlo dobro zna šta su joj njegovi tekstovi donijeli u ranoj mladosti

 


Ne treba zaboraviti da je Svetlana Ceca Ražnatović prve profesionalne muzičke korake napravila na Ilidžanskom festivalu u Sarajevu, gdje je nastupila sa kompozicijom 'Cvetak zanovetak', nakon koje se i nastavila saradnja sa bh. autorima, sve do 1992. godine i ratnih dejstava u našoj zemlji, piše Expressmag.ba


Na jednom od njenih prvih albuma pojavile su se pjesme 'Beograd', 'Zaboravi', 'Žarila sam žar', ispod kojih je kao tekstopisac potpisan Edin Dervišhalidović, odnosno Dino Merlin. Tim povodom pisale su se razne priče i plasirala razna mišljenja o potpisivanju autora ovih muzičkih numera, budući da su Cecini albumi izlazili za nekoliko izdavačkih kuća, koje su namjernom ili slučajnom greškom 'zaboravljale' potpisati vrsnog bh. autora.


Ceca i Dino se nisu pretjerano oglašavali tim povodom, ali oboje vrlo dobro znaju šta stoji iza svega. Ako je vjerovati nekim izvorima iz Beograda, bliskim srbijanskoj pjevačici, uskoro bi se ponovo kao autor jedne pjesme koju Ceca sprema kao singl, i to kao autor teksta, muzike i aranžmana, trebao pojaviti upravo Dino Merlin.


– Ceca je izrazila želju da nakon toliko godina ima ponovo Dininu pjesmu, jer vrlo dobro zna šta su joj njegovi tekstovi donijeli u ranoj mladosti. Pa te pjesme i danas rado slušaju i nikada neće izblijediti, bez obzira što je prošlo više od dvadeset godina od kada su njih dvoje sarađivali. Ne znam jesu li ostvareni određeni kontakti preko zajedničkih prijatelja, ali sastanak bi se uskoro trebao desiti u Beogradu. Znam da Ceca želi pjesmu koja će u potpunosti odgovarati njenoj boji glasa, a nije isključeno ni snimanje dueta sa nekim od srbijanskih izvođača za eventualni Merlinov tekst. Sve bi, ako bude teklo po planu, trebalo biti realizovano sredinom ove godine - priča izvor Expressa, koji je blizak Cecinom timu.


Da li će doći do obnavljanja uspješne saradnje nakon toliko godina pokazat će vrijeme.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

BLIN
KOMENTARI