Slavica Vivi Kostić iz Zvornika

Mlada Bosanka na listi za švicarske izbore: Nastojim što aktivnije da djelujem u javnom životu

Front 11.03.17, 14:15h

Mlada Bosanka na listi za švicarske izbore: Nastojim što aktivnije da djelujem u javnom životu
Nastojim da što aktivnije djelujem u javnom životu zemlje u kojoj živim, a samim time da učestvujem u kreiranju budućnosti svoje porodice, naglasila je Kostić

 

Slavica Vivi Kostić, porijeklom iz Zvornika, kandidat je Narodne demokratske stranke na lokalnim izborima u švicarskom gradu Belincona, javlja Srna, a prenose mediji.

 

Kostić je srednju medicinsku školu završila u švicarskom gradu Luganu, a sa porodicom živi u Belinconi.

 

Ona je rekla Srni da se kandidovala za lokalne izbore u gradu Belinconi, koji je nakon sedinjenja 13 opština postao lokalna zajednica sa 42.000 stanovnika.

 

- Nalazim se na devetom mjestu kandidatske liste Narodne demokratske stranke, dok sam prije dvije godine bila kandidat ove partije na kantonalnim izborima za Vladu Tićina - kaže Kostićeva.

 

Ona je pojasnila da je izborni slogan njene partije "Belincona je veliko gradilište", što pokazuje da je osnovna želja da građani podrže razvoj svoje lokalne zajednice, uz puno uvažavanje žena u svim projektima na putu ka njihovom daljem napredovanju.

 

- Nastojim da što aktivnije djelujem u javnom životu zemlje u kojoj živim, a samim time da učestvujem u kreiranju budućnosti svoje porodice - naglasila je Kostić, kojoj su srednje ime, Vivi, dale kolege u Švicarskoj.

 

Kostić, kao uspješna žena i majka, očekuje veliku izbornu podršku svojih zemljaka koji žive i rade u Belinconi, kao i radnih kolega.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI