o aktuelnim događajima u zemlji

Dodik: Izetbegović je izazvao političku krizu u BiH, a SDS se odlučio za konformizam

Front 10.03.17, 21:02h

Dodik: Izetbegović je izazvao političku krizu u BiH, a SDS se odlučio za konformizam
Prema njegovim riječima, ukoiliko je inzistiranje na očuvanju interesa Republike Srpske produbljivanje krize, SNSD prihvaća tu odgovornost, uz napomenu da je godinama pokazivao da mu je Srpska na prvom mjestu

 

Predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik izjavio je danas da je jasno da je lider SDA Bakir Izetbegović izazvao političku krizu u BiH, ali da je isto tako jasno da je SDS učinila sve da njegovo ponašanje relativizira, odgovornost umanji i tako sebi osigura "alibi za povratak u Sarajevo"- prenosi Vecernji.ba

 

Umjesto ozbiljnog odgovora na Izetbegovićevo napuštanje institucija i donošenja odluka po sarajevskim kutovima, a ne u zajedničkim institucijama, SDS se odlučio za politički komformizam koji znači 'Srpsku damo, fotelje ne damo", rekao je za Srnu Dodik, koji je i lider SNSD-a.

 

Prema njegovim riječima, ukoiliko je inzistiranje na očuvanju interesa Republike Srpske produbljivanje krize, SNSD prihvaća tu odgovornost, uz napomenu da je godinama pokazivao da mu je Srpska na prvom mjestu.

 

"Da je SDS i pomislio na srpske nacionalne interese, a ne na osobne, sasvim sigurno ne bi ostali najvjernije sluge Izetbegovića, spremne da sluđuju narod u Republici Srpskoj kako to sve rade zbog njihovih interesa", istaknuo je Dodik.

 

On je dodao da Savez za promjene, na čelu sa SDS-om, nije pokazao kako se brane interesi Srpske, nego su pokazali "kako se brane plaće, dnevnice, privilegije, a sve krijući se iza nacionalnih interesa".

 

"Koliko je (predsjednik SDS-a Vukota) Govedarica politički nepismen govori i njegova teza kako će dolazak Aleksandra Vučića u BiH biti trenutak kada će kriza biti pobijeđena. Premijer Srbije nije ništa učinio da bi ova kriza nastala u BiH, te ne može biti odgovoran niti za njeno rješavanje. Premijer Vučić je dobrodošao svuda i uvijek, samo se SDS ne treba zanositi mišlju da će se premijer Srbije miješati u unutarnje probleme BiH", istaknuo je Dodik.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI