Traži se ostavka

Nikšić: Izetbegović mora snositi političku odgovornost

Front 09.03.17, 17:55h

Nikšić: Izetbegović mora snositi političku odgovornost
Smatra da bi Bakir Izetbegović zbog toga trebao snositi političku odgovornost i podnijeti ostavku na mjesto člana Predsjedništva BiH

 

Predsjednik Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine (SDP BiH) Nermin Nikšić ocijenio je da je Odluka Međunarodnog suda pravde u Hagu o reviziji presude BiH protiv Srbije posljedica površnosti i neozbiljnosti s kojom se pristupilo pitanju revizije.

 

- Da je priprema revizije urađena ranije i da se nije čekao zadnji dan, vjerujemo da bismo imali drugačiji ishod. Danas pravda trpi zbog nemara i nesposobnosti, a nije moralo biti tako da je reviziji posvećena barem jedna desetina pažnje koju su SDA i njeni partneri posvetili stranačkim imenovanjima - naglasio je Nikšić u saopćenju.

 

Smatra da bi Bakir Izetbegović zbog toga trebao snositi političku odgovornost i podnijeti ostavku na mjesto člana Predsjedništva BiH.

 

- Ništa manje nije odgovoran ni Dragan Čović koji se jasno stavio na stranu politike koja negira genocid i koja čini sve da oslabi državu BiH - ocijenio je Nikšić, saopćeno je iz SDP-a.

 

(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI