PREDSJEDNICA IZGUBILA ŽIVCE KOD ZORANA ŠPRAJCA

Pet najluđih rečenica koje je juče izvalila Kolinda: Nećemo skidati gaće ni pred kim...

Front 09.03.17, 11:51h

Pet najluđih rečenica koje je juče izvalila Kolinda:  Nećemo skidati gaće ni pred kim...
U intervjuu koji je trajao nešto više od pola sata Kolinda je uspjela izgovoriti baš svašta, pri čemu se još jednom pokazalo kako predsjednica lako gubi živce kad joj s druge strane sjedi novinar koji postavlja konkretna pitanja

 

 

Jučerašnje gostovanje Kolinde kod Zorana Šprajca ostat će upamćeno po golemoj količini nesuvislosti, laži, bahatosti i umišljenosti hrvatske predsjednice, piše Index.hr.

 

U intervjuu koji je trajao nešto više od pola sata Kolinda je uspjela izgovoriti baš svašta, pri čemu se još jednom pokazalo kako predsjednica lako gubi živce kad joj s druge strane sjedi novinar koji postavlja konkretna pitanja, a ne ulizica poput Tihomira Dujmovića kojemu je jedini cilj prikazati predsjednicu u što boljem svjetlu.


Donosimo pet najbizarnijih tvrdnji i izjava iz jučerašnjeg intervjua.


1) "Ne bih se složila da Crkva tretira žene kao drugotne"

 

Ako se uzme u obzir da sve inicijative za zabranu odnosno ograničavanje prava na pobačaj kreću isključivo iz Crkve odnosno udruga koje su ili pod direktnom kontrolom Crkve ili pod njezinim snažnim utjecajem, Kolindino citiranje Ivana Pavla II o "geniju žene" kao dokaz da Crkva u Hrvatskoj nema apsolutno ništa protiv ženskih prava je, blago rečeno, licemjerno.


2) "Ne slažem se s tezom da državni dužnosnici imaju manje prava na privatnost od drugih građana"

 

Kolinda ne prihvaća jednu elementarnu činjenicu - postoji savršeno dobar razlog zbog kojeg, primjerice, ministri i saborski zastupnici moraju svoje imovinske kartice učiniti javno dostupnima, a "obični" građani ne moraju. Državni dužnosnici (skupo) su plaćeni našim novcem i zato su dužni polagati račune građanima koji su ih doveli u dužnosničke fotelje.


3) Tvrdi da nije rekla da ju mediji mobingiraju, što je notorna laž.

 

"Ja ovo doživljavam kao mobing", kazala je Kolinda gostujući kod u ekstremističkoj trash emisiji Tihomira Dujmovića na HRT-u u siječnju, pa dodala: "Mediji me žele zaustaviti u mojem radu. Dijelu medija smeta nacionalistička suverenistička politika koju vodim". Imamo, dakle, predsjednicu koja ne vidi nikakav problem u tome da otvoreno i besramno laže u lice cijeloj hrvatskoj javnosti.


4) Priznala je da na Facebooku reagira iz strasti.
 

Na pitanje o statusu na svojoj službenoj Facebook stranici kojeg je objavila povodom druge godišnjice izbora na kojima je izabrana za predsjednicu, a u kojem stoji: "Nemojte dopustiti da vas obeshrabre oni kojima ništa ne predstavlja ni hrvatska država ni hrvatske institucije", Kolinda je sinoć kod Šprajca rekla kako je to napisala "iz strasti". Želimo li stvarno predsjednicu koja se ne može kontrolirati do te mjere da na Facebooku u afektu optužuje "unutarnje neprijatelje" kad joj nešto digne tlak?


5) "Nemojmo skidati gaće ni pred kime"
 

Ako i zanemarimo činjenicu da diskurs sa "skidanjem gaća", blago rečeno, ne priliči instituciji predsjednice, zanimljivo je uočiti na što se Kolinda točno referirala kad je to izgovorila. Komentirala je, naime, oštru osudu koju je američko veleposlanstvo uputilo nakon neonacističkog marša po centru Zagreba. Ta je osuda bila neusporedivo snažnije formulirana od reakcija vlade i same predsjednice, što je Kolindu jučer navelo da "pokazuje zube" istoj onoj zemlji čijeg je potpredsjednika Mikea Pencea nedavno sačekala u Muenchenu među hrpom fotoreportera kako bi održala "susret" koji je trajao ravno osam sekundi.

 

(Index.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI