ispoljite svoju kreativnost

'Waste is taste': Još sedam dana do zatvaranja konkursa!

Kultura 08.03.17, 13:45h

'Waste is taste': Još sedam dana do zatvaranja konkursa!
Pozivamo sve kreativce da se pridruže Waste is Taste inicijativi jer su prijave otvorene još 7 dana, do ponoći 15.03.2017

 

Udruženje KULTART je objavilo poziv svim kreativcima, koji vole svoju okolinu i žele progovoriti o važnosti njenog očuvanja da učestvuju u ovogodišnjem Waste is Taste-u kroz kreativnu reciklažu. 


Svim zainteresovanim se ovim projektom daje mogućnost da se okušaju u polju modnog dizajna, a svoju kreativnost pokažu učešćem u stvaranju inovativnih kreacija od nekonvencionalnih materijala koje su nadživjele svoju upotrebnu vrijednost.

 

Dobrodošle su kreacije od čepova, kesa, novina ili bilo kojeg drugog materijala koji svakodnevno odbacujemo i završava na gradskim deponijama. 


Pozivamo sve kreativce da se pridruže Waste is Taste inicijativi jer su prijave otvorene još 7 dana, do ponoći 15.03.2017.

 

waste-is-taste


Kako se prijaviti


Potrebno je dostaviti fotografije vlastite kreacije. Kreacija treba da bude jasno vidljiva sa prednje i zadnje strane, i fotografisana na živom modelu ili krojačkoj lutki. 

 


Fotografije modela dostaviti na e-mail adresu [email protected] sa naslovom "Prijava na konkurs" uz osnovne lične podatke, opis modela i kontakt telefon. 


Selekcija radova i žiri


Nakon zatvaranja konkursa, stručni žiri bira najbolje radove, koji će se na koncu predstaviti na glavnom događaju u Sarajevu. 
Modna revija ća također biti takmičarkog karaktera, gdje će svi odabrani u selekciji predstaviti svoje radove pred stručnim žirijem. 


Nagrade


I mjesto: Partner projekta Courtyard by Marriott Sarajevo nagrađuje najboljeg dizajnera ili dizajnericu sa dvodnevnim boravkom za dvoje. 


Prva tri mjesta dobijaju unikatne nagrade/skulpture akademske kiparice Dalile Manso, dok svi učesnici dobijaju Zahvalice.


Za sva pitanja i dodatne informacije kontaktirajte KULTART tim na [email protected]

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 

 

BLIN
KOMENTARI