Savladali Napoli i Arsenal

Real i Bayern u četvrtfinalu Lige prvaka

Sport 08.03.17, 08:03h

Real i Bayern u četvrtfinalu Lige prvaka
Arsenal je skoro cijelo drugo poluvrijeme igrao s igračem manje nakon što je Laurent Koscielny u 53. minuti dobio crveni karton

 

Nogometaši Real Madrida i Bayerna prvi su četvrtfinalisti Lige prvaka.

 

Oba kluba uspjela su da sačuvaju prednost iz prvih utakmica osmine finala, odnosno ostvare pobjede identičnim rezultatima kao u prvim susretima.

 

Real Madrid je na gostovanje u Napulj došao s prednošću od dva gola (3:1), a istim rezultatom slavio je i u uzvratu protiv Napolija. Pobjedu Realu donio je Sergio Ramos koji je za svega pet minuta postigao dva gola, u 52. i 57. minuti, mada je drugi pogodak upisan kao autogol Driesa Mertensa s obzirom na to da ga je lopta na putu do gola pogodila u glavu. Treći pogodak za Real postigao je Alvaro Morata u 90. minuti. Strijelac jedinog gola za Napoli, koji je dominirao u prvom poluvremenu, bio je Mertens u 24. minuti.

 

Bayern je ponovio rezultat iz Münchena i u Londonu gdje je slavio protiv Arsenalom s 5:1 te s ukupnih 10:2 izborio dalji plasman.

 

Arsenal je poveo u 20. minuti golom Thea Walcotta, a izjednačio je Robert Lewandowski u 55. minuti sa bijele tačke. Vodstvo bavarskom timu donio je Arjen Robben u 68. minuti, na 1:3 je povisio Douglas Costa u 78., a Arturo Vidal golovima u 80. i 85. minuti pogodio za konačnih 1:5. 

 

Arsenal je skoro cijelo drugo poluvrijeme igrao s igračem manje nakon što je Laurent Koscielny u 53. minuti dobio crveni karton.

 

U srijedu su na rasporedu još dva uzvratna susreta osmine finala. Barcelona na Nou Campu dočekuje PSG nakon debakla na Parku prinčeva i poraza od 4:0, dok će Borussia Dortmund na svom stadionu pokušati da sustigne zaostatak od jednog gola protiv Benfice. U prvom meču u Lisabonu bilo je 1:0 za portugalski tim.

 

(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI