DEPO EXPRESS/ GDJE STE, ŠTA RADITE

Josip Blažević: Ne može čovjek raditi pet stvari istovremeno, zato sam donio važnu odluku...

Kultura 06.03.17, 15:33h

Josip Blažević: Ne može čovjek raditi pet stvari istovremeno, zato sam donio važnu odluku...
Većinom ga znaju kao novinara, a posljednjih godina kao jednog od glavnih 'krivaca' za buđenje HNK-a u Mostaru i stvaranje nove pozorišne i umjetničke atmosfere u ovom gradu. Ime mu je Josip Blažević i naš je novi sagovornik u rubrici DEPO EXPRESS

 

 

Josip Blažević (Mostar, 1974.), diplomirani novinar. Novinarstvo je ostavio više-manje po strani, a fokusiran je na projekte iz kulture i umjetnosti. Trenutno je uposlen u Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru kao pomoćnik ravnatelja za projekte i odnose s javnošću.

 

O svom novom angažmanu, projektima na kojima radi i onim koji su tek u planu, odgovara u blic intervjuu za DEPO EXPRESS. 


Kako ste?
Dobro sam. Pazim na sebe. I na duševni i na tjelesni aspekt.


Gdje ste?
U Mostaru. Ta nisam u Čapljini, kako bi rekao legendarni Marinko Ćutuk.


Šta radite?
Radim na nekoliko zanimljivih projekata iz kulture, poput uspostavljanja Dramskog studija mladih Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru, organiziranja regionalne konferencije iz likovne umjetnosti, izdavanje jednog časopisa i još nekih publikacija...

 

dramski-studio-mladih


S kim to radite?
S obzirom da sam zaposlen u HNK Mostar, projekt Dramskog studija mladih radim sa svojim divnim kolegama i odličnim glumcima Jelenom Kordić Kuret i Velimirom Pšeničnikom Njirićem. Druge projekte, poput spomenute konferencije iz likovne umjetnosti koja će okupiti predstavnike svih akademija iz BiH i susjednih država radim s ljudima okupljenim oko Udruge građana „Krug“ i Društva povjesničara umjetnosti Hercegovine.


Ima li kraja tome što radite?
Donio sam čvrstu odluku da aktivnosti trebam reducirati i sve projektne repove koje vučem odavno riješiti na optimalan način. Reduciranje podrazumijeva svesti stvari na stalni posao i možda još jedan projekt, a osobne resurse koji se pri tome oslobode usmjeriti na ljude i stvari koje volim. Ne može čovjek raditi pet stvari istovremeno, gubi se na kvaliteti, a loše se održava na zdravlje i obitelj. Stoga sam uvjeren da tome ima kraja.


Jeste li zadovoljni tim što radite?
S jedne strane zadovoljan sam svime što radim jer je kreativno, a ni financijski aspekt nije zanemariv. S druge strane ta razapetost na više strana troši me mentalno i fizički. Nekad pomislim kako bi bilo dobro imati neradno mjesto u 'lektroprivredi ili telekomu', ali nije me zapalo.


Ko/šta Vas nervira?
Život počinjem shvaćati na jedan drukčiji način pa se ne dam tako lako iznervirati.


Kako je kod kuće?
Odlično.


Vaš posljednji post na FB ili Twiterru?
Twitter ne koristim, a na FB-u uglavnom objavljujem promotivne stvari vezane uz rad HNK Mostar. Zadnja objava koja nije profesionalne naravi, jest jedna zanimljiva „igra“ u koju me je uvukla sjajna redateljica Tanja Miletić Oručević. Netko je na fejsu postavio „izazov“ odnosno poznatu sliku nekoga poznatoga umjetnika: tko klikne da mu se sviđa, dobije ime umjetnika čije djelo treba objaviti i tako nastavlja igru. Mene je zapao Piet Mondrian.

 

Svako dobro!

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI