vrelo intimno iskustvo

Vodič kroz tantrički seks: Priuštite sebi to nezaboravno zadovoljstvo što prije!

DEPO PLUS 06.03.17, 14:36h

Vodič kroz tantrički seks: Priuštite sebi to nezaboravno zadovoljstvo što prije!
Tantra nas uči da seks nije samo metoda postizanja fizičkog zadovoljstva nego mogućnost da pozitivnu seksualnu energiju kreativno iskoristimo u drugim područjima života

 

Tantra je drevna indijska ezoterična tradicija i duhovno učenje. Prema tantričkim spisima, emocije, erotika i seks prirodna su sredstva za širenje svijesti i spajanje polariteta muške i ženske energije u jednu cjelinu- piše Zadovoljna.hr

 

Tantra nas uči da seks nije samo metoda postizanja fizičkog zadovoljstva nego mogućnost da pozitivnu seksualnu energiju kreativno iskoristimo u drugim područjima života.

 


Tijekom seksualnog odnosa nalazimo se u intenzivnom stanju svijesti i podsvjesne koncentracije, a uz pomoć tantričkih rituala taj fokus i koncentraciju možemo prenijeti na ostatak svog života. Tantrički seks funkcionira po principu osnaživanja seksualne energije, stimulacije i kontrole, a ova kombinacija dovodi do maksimalnog fizičkog, ali i duhovnog zadovoljstva.

 

1. Pripremite prostor u kojem ćete voditi ljubav.


Okružite se s puno ugodnih jastuka i mekane posteljine. Ukrasite prostor svijećama bez mirisa i neka one budu jedini izvor svjetla. Tantrički seks u pravilu traje dugo stoga možete pripremiti i malo osvježenje – boca vode i narezano voće dat će vam potrebnu energiju, ali slobodno se možete osvježiti s hranom i pićem po vlastitoj želji.

 

2. Pripremite sebe – fizički, psihički i emocionalno.

 

Iskustvu vođenja ljubavi pristupite otvorenog uma i srca, bez ustručavanja i srama, sa znatiželjom i zaigranošću. Možete se otuširati ili okupati sami ili s partnerom, ali pritom se suzdržavajte od dodira seksualne prirode. Neka to bude prilika da se maksimalno opustite prije vođenja ljubavi.

 

3. Riješite se fizičke napetosti.

 

Sjednite u udobni pripremljeni kutak za vođenje ljubavi, nasuprot partneru. Oboje se rastegnite kako biste se riješili napetosti u tijelu.

 

4. Zauzmite pozu.

 

"Yab Yum" tradicionalna je tantrička poza, vrlo intimna i pruža osjećaj bliskosti. Muškarac sjedi prekriženih nogu, a žena sjeda u njegovo krilo i obuhvaća ga svojim nogama. Na početku prakticiranja tantričkog seksa u ovoj fazi možete osjećati veliko uzbuđenje zbog blizine vaše i partnerove intimne zone, ali nemojte se tome prepustiti nego nastavite s pripremom. Saznajte više od dva važna tantrička ritual, kontroli i odgađanju ejakulacije te produljivanju spolnog odnosa.

 

5. Uspostavite neprekidan kontakt očima.

 

Isprva ćete se osjećati neugodno jer bez obzira na intimnosti koje dijelimo nismo skloni ovakvim “eksperimentima”. Ne postoji vremensko ograničenje za ovu fazu stoga se gledajte u oči dokle god vam ne postane ugodno.Upravo je to razina povezanosti koju morate postići za maksimalno zadovoljstvo, a kontakt očima ne prekidajte tijekom svih rituala i tijekom vođenja ljubavi.

 

6. Sinkronizirajte udisaje s partnerom.

 

Usporite disanje i dišite istovremeno s partnerom. Sinkronizirajte udisaje i izdisaje, a pritom se i dalje gledajte u oči. Stavite ruku na partnerova prsa kako biste osjetili otkucaje njegovog srca.


7. Povežite se riječima.

 

U ovom trenutku recite jedno drugome kako se osjećate u tom trenutku. Podijelite svoje misli, opišite što najviše volite jedno na drugome i koji potezi izazivaju zadovoljstvo u vama. Budite iskreni.

 

8. Uključite dodire u ritual.

 

Sporo i lagano prstima prelazite preko partnerovog tijela kako biste probudili živčane završetke i sva osjetila. Neka vaš partner radi isto. Spojite usne u poljubac i nastavite s milovanjima.

 

9. Prijeđite na masažu.

 

Odlučite tko će prvi uživati u njoj, a obje strane moraju jedna drugoj priuštiti isti tretman. Prvo masirajte leđa, vrat, ruke i noge. Tek nakon nekoliko minuta masiranja ovih zona prijeđite na masažu erogenih zona poput stražnjice, unutarnje strane bedara i najintimnijih dijelova tijela.

 

Zapamtite da glavna svrha masaže nije samo seksualno zadovoljstvo stoga u ovoj fazi ne razmišljajte o postizanju orgazma. U ovoj fazi možete slobodno promijeniti pozu. Pogledajte u kojim tantričkim pozama vladaju žene.


10. Ne forsirajte penetraciju.

 

U ovoj fazi tantričkog rituala može doći do penetracije, ali i ne mora. Možete završiti ritual u velikom osjećaju bliskost s partnerom jer sama penetracija nije fokus tantričkog seksa nego samo jedna od mogućnosti na putu do zadovoljstva.

 

U svakom slučaju, penetraciju nemojte forsirati nego pustite da se dogodi prirodno i lagano. Neka se vaše intimne zone spoje sporo, u laganom intenzitetu koji treba rasti polako. Najvažnije je da ni u jednom trenutku ne izgubite svijest o tome što se događa. Budite fokusirani na sam čin i na povezanost s partnerom kako biste dozvolili da se u vama razvije energija koja donosi povezanost i zadovoljstvo. 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI