DEPO EXPRESS/ GDJE STE, ŠTA RADITE

Darko Jelisić: Šoba, Bure, Čola i ja - kako smo se ponovo okupili i pokrenuli originalni Sikter?!

Nedjeljni magazin 03.03.17, 17:40h

Darko Jelisić: Šoba, Bure, Čola i ja - kako smo se ponovo okupili i pokrenuli originalni Sikter?!
Darko Jelisić, Sarajlija, muzičar i član prve postave benda Sikter, već dugi niz godina živi u SAD-u, gdje uz sve svoje druge obaveze trenutno predano radi na obnavljanju originalnog sastava ovog sarajevskog benda... O tome, ali i drugim životnim pitanjima, govori za rubriku DEPO EXPRESS

 

Darko Jelisić za sebe ukratko kaže: Rođen u Sarajevu, onih davnih lijepih vremena... gdje je išao u školu, osnovnu, srednju (dugi niz godina) te malo i na fakultet. Pjevao je u grupama MAJOR I RUSIJA, bubanj lupao u grupi SIKTER… Od 1993. živi i radi u New York-u. Voli sve što vole mladi...


Kako ste?

Super, dolazi proljeće, ne mora da se nosi debela jakna, sad mogu nazuti plitke starke, a ostaviti u ormar duboke (starke). Plitke za ljeto, a duboke za zimu, to je moj moto.

 

Gdje ste?

New York City, Queens, Woodside. Već dugi niz godina…

 

darko-jelisic

 

Šta radite?

Imam dva redovna posla, po danu radim kao “accounts payable manager” at wordstage, NYC…. Weekends I na vecher. Sviram BAS gitaru, što bi rekli, tezgarim, ovdje može fino da se od toga zaradi. Pokrenuli smo i orginalnu postavu grupe SIKTER (circa 1990.), snimamo novi singl i video. Isto tako radim novi materijal pod svojim imenom.
Zašto Sikter? Sastajali smo se tu i tamo, u New York-u, Sarajevu, Makarskoj, i skontali smo da od onog starog materijala gotovo ništa nije snimljeno, pa bi bilo vrijeme da se nešto od toga i 'usnimi', što audio, što video. A i lijepo je kad smo zajedno i kad se malo popije... Šoba je u formi, neki dan je maznuo 12 piva i litru i po rakije - i ostao je na nogama. Čola je pao pod sto, Bure pije samo coctails...

 

S kim to radite?

Orginalna postava Siktera iz 1990te: Enes Zlatar Bure - glas, Davor Čolić Čola - gitara electric, Nebojša Šerić Šoba - bass, Darko Jelisić – drums. Isto tako radim sa Harisom Sunagićem, koji živi i radi gore u hladnoj Kanadi. On piše lijepe pjesme, te to snimamo.

 

Ima li kraja tome što radite?

Ako je kraj, ona si umro, mojne mi kraj..

 

Jeste li zadovoljni tim što radite?

Da nisam, ne bih ni radio... Da napomenem da igram fudbal iliti soccer (što bi rekli braća Amerikanci) u lokalnom klubu,  po igri dosta podsjećam na Ibrahimovića.

 

darko-jelisic

 


Ko/šta Vas nervira?

Otkako sam isključio TV kompletno, ne nerviram se k'o ostali insani što prate politiku i slične zajebancije, tako da se mogu nervirati oko jednostavnih stvari, kao kad mi Irena ne stavi dovoljno sira i salame u sendvič ili ako jaje nije tvrdo kuhano. Može li se riješiti taj problem? Sve se može lijepo, a ako ne, onda se može malo i podviknuti.

 

 Kako je kod kuće?

Stavljamo novi parket, vrata, prozore, sve novo. Vidio sam u novinama da se Selma Bajrami i Keba i Zorica Brunclik slikavaju u svojim lijepo namještenim stanovima, pa rekoh, ako i meni bahnu neki novinari, da imaju šta da vide, da je sve moderno… I prva liga.

 

Vaš posljednji post na FB ili Twitteru?

Twitter ne koristim (a šta je to), a na FB samo stavim neku sliku tu i tamo, ne pišem ništa o politici niti modi. Stavio sam sliku kad sam neki dan bio u California. I jednu sliku sa svirke.

 

Ima li nešto lijepo za kraj?

Tvrdo kuhana jaja su najbolja meza

 

Svako dobro!

I vama

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

BLIN
KOMENTARI