FILMSKA LJUBAV SA KAFANSKOM PJEVAČICOM

Kako sam se zaljubio u Silvanu: Radmilo Armenulić progovorio o braku sa tragično preminulom muzičkom zvijezdom

Nedjeljni magazin 01.03.17, 12:44h

Kako sam se zaljubio u Silvanu: Radmilo Armenulić progovorio o braku sa tragično preminulom muzičkom zvijezdom
Njihova filmska ljubavna priča počela je kada je fini mladić, sportista iz bogataške porodice, sreo lijepu kafansku pevačicu... I ludo se zaljubio se...

 


U velikom intervjuu koji je dao za srbijanski magazin "Newsweek", teniski stručnjak Radmilo Armenulić između ostalog govorio je i o braku sa tragično nastradalom muzičkom zvijezdom sa bh. prostora Silvanom Armenulić.

 

 

Njihova filmska ljubavna priča počela je kada je fini mladić, sportista iz bogataške porodice, sreo lijepu kafansku pevačicu... I ludo se zaljubio...
 


- Prvi put sam je vidio u hotelu "Grand", tamo je pjevala. Bila je veoma zgodna i jednom prilikom sam poručio pjesmu, tako je i krenulo... Silvana je bila vrlo inteligentna, iako nije bila školovana, počela je da čita, drugačije se oblačila. Prihvatila je jedan drugi život... I onda sam se oženio, ispričao je Armenulić.

 

radmilo-armenulic
Protiv njihove ljubavi bili su skoro svi, ali on je bio odlučan da ostane sa Silvanom

Protiv njihove ljubavi bili su skoro svi, ali on je bio odlučan da ostane sa Silvanom.


- Niko nije bio zadovoljan tom vezom. Svi su govorili "kafanska pjevačica, nije to za tebe, ti si ipak školovan čovjek"... Da li je to bila greška? Mislim da nije, dobio sam kćerku, prisjetio se Armenulić godina kada se borio protiv predrasuda sredine.  


A onda se u trenutku kada su i njemu i Silvani karijere bile u usponu, dogodila tragedija.


- Došlo je do tog udesa na Ibarskoj magistrali, što je bilo jezivo. Oni su vozeći 150 na sat podletjeli pod kamion, šef orkestra Rade Jašarević, ona i moja svastika Mira Barjaktarević, koja je bila u petom mjesecu trudnoće, prisjetio se Armenulić.


Nevjerovatna priča o životu i sudbini Silvane Armenulić, rođene kao Zilha Barjaktarević u Doboju, i danas budi pažnju javnosti i predstavlja pravi filmski scenario ispisan njenim vlastitim životom.  

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI