OMILJENI GLUMAC PRKOSI GODINAMA

Mustafa Nadarević: Sretan sam da mogu hodati, borim se da pobijedim bolest... Godine čine svoje, ali ne dam se...

Nedjeljni magazin 28.02.17, 21:46h

Mustafa Nadarević: Sretan sam da mogu hodati, borim se da pobijedim bolest... Godine čine svoje, ali ne dam se...
Sa kolegama Senadom Bašićem i Muamerom Kasumovićem trenutno se nalazi na turneji sa predstavom “Sjajni momci” i premda je i dalje glumački vrlo aktivan, ne krije da ga tište zdravstveni problemi sa srcem

 


Omiljeni glumac u Hrvatskoj i BiH, ali i u ostatku ex-yu prostora, Mustafa Nadarević dao je intervju za Dnevni avaz u kome se prisjetio svojih glumačkih početaka, gostovanja u Sarajevu, govorio je o svojoj porodici, omiljenim ulogama, ali i zdravstvenim problemima koji ga muče...


- Pomalo me umor svladao, bio sam na sistematskom pregledu, a i godine čine svoje. Uprkos svemu, ne dam se ja i ako nisam na točkovima, onda sam u avionu ili na pozorišnoj sceni, rekao je Nadarević.


Sa kolegama Senadom Bašićem i Muamerom Kasumovićem trenutno se nalazi na turneji sa predstavom “Sjajni momci” i premda je i dalje glumački vrlo aktivan, ne krije da ga tište zdravstveni problemi sa srcem.


- Sretan sam da mogu hodati, borim se da pobijedim bolest, ne dam na sebe. Predstava mi ne da mira, jer ne samo da je na prostoru bivše Jugoslavije hit, nego nas traže i u drugim zemljama, Kanadi, Australiji, Švicarskoj, Njemačkoj..., ispričao je Nadarević za Avaz, ali i priznao da mu je sada već teško putovati.


Na pitanje o životu u Zagrebu i svojoj svakodnevnici nakon smrti supruge, odgovara:


- Ne živim samački, tu su kćer Nana i sin Aša. Najstarija Nađa je u New Yorku, pa se s ovo dvoje mlađih družim i najviše vremena provodim otkad nema moje supruge Slavice. Kada uhvatim malo slobodnog vremena, odem i igram golf, a to mi dobro dođe da ove stare mišiće pokušam nekako održati, koliko je to moguće uopće.


Mustafa Nadarević angažovan je i u novom filmu Antuna Vrdoljaka "General", koji se trenutno snima u Hrvatskoj, a pojasnio je i zašto je prihvatio ulogu u ovom filmu:


- On ima 85 godina i mislim da je red da se družimo zajedno zbog našeg iskrenog prijateljstva, koje je trajalo sve ove godine.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

BLIN
KOMENTARI