DEPO EXPRESS/ GDJE STE, ŠTA RADITE

Mirko Šenkovski Geronimo: Kako smo Halid i ja napravili hit koji će sve da razvali!

Nedjeljni magazin 28.02.17, 16:15h

Mirko Šenkovski Geronimo:  Kako smo Halid i ja napravili hit koji će sve  da razvali!
Mirko Šenkovski Geronimo je autor teksta velikog broja hitova koje svakodnevno slušate na radio, tv stanicama i internetu. Posljednji mu je veliki hit pjesma Halida Bešlića „Ja bez tebe ne mogu da živim“. O tome i drugim stavrima danas odgovara na pitanja DEPO EXPRESS-a

 

Rođen je u Skopju,školovao se u Slavonskom Brodu, a od 1992. živi u Zagrebu gdje je objavio dva albuma sa tadašnjim grupama sa kojima je radio"Sauron" i "Geronimo".

 

U periodu od 10 godina snimio je oko 700 pjesama kao studijski muzičar sa najvećim zvijezdama. Potom 2010. dolazi u Sarajevo, gdje ulazi u suradnju sa Halidom Bešlićem. Trenutno radi kao autor pjesama sa najvećim zvijezdama regije: Halidom Bešlićem,Crvenom Jabukom,Tifom, Hankom Paldum, Gocom Tržan, Miroslavom Škorom i mnogi drugim, a njegovi hitovi su: Čardak, Sofra, Lavanda, Minka, Romanija, Lijepa je, Sevdah da se dogodi, te trenutno mega popularna pjesma „Ja bez tebe ne mogu da živim" u izvedbi Halida Bešlića.

 

Kako ste?

 

Nisam loše.Radim i uživam u svome poslu, a i konačno se dugogodišnje ulaganje počelo polako vraćati.

 

Šta radite?

 

Zatrpan sam narudžbama za pjesme pa ne izlazim iz studija po cijeli dan.Eventualno neka kafa u gradu da malo odmorim.

 

Zašto?

 

Pa vjerovatno zato što imam neke rezultate koje su primijetili pjevači iz cijele regije.Drago mi je da vjeruju u moj rad i da im to što ja radim obezbjeđuje vodeća mjesta na top listama, što znači naravno svima uspjeh i satisfakciju.

 

S kim to radite?

 

Pa trenutno radim na novim pjesmama za Halida Bešlića, Enesa Begovića, Nedu Ukraden, Dženana Lončarevića, Zlatka Pejakovića, Draganu Kajtazović i mnoge druge. Naravno, sa svojim timom vrsnih muzičara.

 

Ima li kraja tome što radite?


Izgleda da nema. Kako mi se čini, radit ću ovaj posao dok me god budu tražili, što me naravno veseli.

 

Jeste li zadovoljni sa tim što radite?


Uglavnom, jesam. Naravno, ne može biti sve jednako uspješno.To ovisi o nizu faktora koji utječu na projekat u tom trenutku. Ovisi i o pjevaču kako donese pjesmu i cijelom timu koji se bavi projektom -  od PR tima do aranžera i producenata. Autor je samo početak svega.

 

mirko-senkovski-geronimo2

 

Kako ste inače?

 

Inače sam dobro i ne žalim se. Nisam od onih koji vide sve crno u svemu.J a sam vječni optimista i uvijek mislim... bit će bolje.

 

Ko/šta Vas nervira?

 

U principu se ne nerviram, ali volim reći istinu i ponekad to ljudi protumače kao neko moje nezadovoljstvo. Ono što nas sve skupa nervira je taj neki povampireni nacionalizam koji je instrument u rukama dijela političke mafije kako da mase drže u svojim torovima.To je kod nas pitanje svih pitanja.

 

Kako se može riješiti taj problem?

 

Naravno da se može riješiti, a to je građansko društvo u kojem će intimne stvari ostati intimne, a da samo najbolji među nama budu na najznačajnijim pozicijama koje će biti u korist društva u cjelini.


Kako je kod kuće?


Kod kuće je super. Kad dođe do zasićenja, malo otputujemo negdje, čisto da vidimo kako nam je lijepo kod kuće.

 

Vaš posljednji post na FB ili tviteru?

 

Moj poslijednji post na facebooku je spot najnovijeg hita Halida Bešlića "Ja bez tebe ne mogu da živim" na koji sam izuzetno ponosan,  jer je to do sada najuspješnija moja pjesma koja još nije doživjela svoj vrhunac.Ova godina će pokazati dokle ćemo dobaciti.

 

 

Svako dobro?

 

Svako dobro Bosno i Hercegovino, a Bogami i regijo. Svima puno pozdrava i volite se - život je previše kratak da bi ga potrošili u mržnji.

 

(DEPO PORTAL/ak)

BLIN
KOMENTARI