najveći trijumf karijere

Senzacionalno: Džumhur pobijedio trećeg igrača svijeta Wawrinku za plasman u drugo kolo ATP -a

Sport 28.02.17, 12:31h

Senzacionalno: Džumhur pobijedio  trećeg igrača svijeta Wawrinku za plasman u drugo kolo ATP -a
Nakon pobjeda na Nadalom i Berdychom, Džumhur je ostvario i najveći trijumf u karijeri savladavši trećeg igrača na ATP listi

 

Damir Džumhur priredio je najveću senzaciju na ATP turniru u Dubaiju.

 

Najbolji bosanskohercegovački teniser je u prvom kolu 2,85 miliona dolara vrijednog turnira pobijedio drugog nosioca i trećeg igrača svijeta Švicarca Stana Wawringu sa 7:6, 6:3.

 

Nakon pobjeda na Nadalom i Berdychom, Džumhur je ostvario i najveći trijumf u karijeri savladavši trećeg igrača na ATP listi.

 

Početak meča pripao je Švicarcu koji je odmah na početku napravio brejk i poveo s 3:0. No, Džumhur se nije predavao, napravio je brejk u sedmom gemu, i slavio u taj brejku za prvi set.

 

U drugom setu Džumhur je u potpunosti nadigrao favoriziranog Švicarca, osvojivši brejk već u četvrtom, a potom i u šestom gemu za ubjedljivo vodstvo od 5:1. U sedmom gemu Wawrinka je tri puta imao priliku za brejk i iskoristio treću zahvaljujući dvostrukoj servis greški Džumhura. Švicarac je bez problema osvojio servis nakon čega je Džumhur dobio još jednu priliku da servira za meč. Wawrinki je dopustio da osvoji dva poena, a pri rezultatu 40:30 iskoristio je prvu meč loptu za 6:3.

 

U drugom kolu Džumhur će igrati protiv Španca Marcela Granollersa, 36. igrača na ATP listi koji je u prvom kolu bio bolji od Čeha Jirija Veselyja.

 

(FENA/mr)

BLIN
KOMENTARI