PORTAL HOWAFRICA SE ČUDI I LIKUJE

10 najsiromašnijih zemalja u Evropi od koji su mnoge afričke bogatije! BiH prva na listi!

Front 24.02.17, 18:41h

10 najsiromašnijih zemalja u Evropi od koji su mnoge afričke bogatije! BiH prva na listi!
Može nas tješiti činjenica da su tu negdje malo iznad nas na ovoj listi i Albanija (2), Makedonija (3), Srbija (4), Crna Gora (5), dok je Hrvatska na vrlo dobrom osmom (8) mjestu ove neslavne liste. Izetbegović, Čović i Ivanić nisu niti se misle oglasiti povodom objavljivanja ove neslavne liste

 

Afrički portal HowAfrica objavio je ovih dana svoje veliko „otkriće/revealed“ u kojem je napravio analizu i listu najsiromašnjih zemalja u Evropi. Oni današenje simomaštvo vezuje u ekonomsku krizu iz 2008. koja je dodatno osiromašila ekonomiju ovih zemalja. 


Rezultati njihove analize pokazuju da je BiH daleko najsiromašnija zemlja u Evropi sa 8.590 dolara GDP po jednom stanovniku. Da sa manje brinemo, može nas tješiti činjenica  da su tu negdje malo iznad nas na ovoj listi i Albanija (2), Makedonija (3), Srbija (4), Crna Gora (5), dok je Hrvatska na vrlo  dobrom osmom (8) mjestu ove neslavne liste.


Uz tekst primjere siromaštva autor je obrazložio fotografijama sela i gradova iz ovih zemalja. Tako sliku siromaštva ove BiH  predstavlja prizor sa Ciglana, nekad elitnog komunističkog naselja u Sarajevu, danas zapuštenog arhitektonskog rugla glavnog grada.


Oni starijim generacijama u BiH i regiji  ostaje da sa nostalgijom prisjećaju kako su nekad narodi iz afričkih zemalja pisali o  Jugoslaviji u vrijeme „zloglasnog komunizma“ i Tita kao o zemlji raja i blagostanja. Izetbegović, Čović i Ivanić  nisu niti se misle oglasiti povodom objavljivanja ove neslavne liste. Nemaju vremena, jer imaju pune ruke posla u zaštiti „nacionalnih interesa“ Bošnjaka, Hrvata i Srba.

 

Cijeli tekst pogledajte OVDJE!

 

(DEPO Portal/ak)

BLIN
KOMENTARI