žena i zdravlje

Najbolje anti- age tajne za vašu kosu: Neka zablista kao nikada do sada...

ŽENA iN 24.02.17, 13:31h

Najbolje anti- age tajne za vašu kosu: Neka zablista kao nikada do sada...
Kad uđete u 30-te, primijetit ćete da se vaša kosa mijenja - da je tanja i manje gusta. Tada biste možda mogli razmisliti o uzimanju biotina


Profesionalci najbolje znaju - pokupite ove njihove savjete i vaša kosa će ostati još dugo mlada, bujna i zdrava.


 
1. Ako kosu stilizirate uz pomoć pegle, fena ili figara više od jedanput tjedno, morate joj nadoknaditi izgubljenu vlagu tako da ćete jednom do dva puta tjedno staviti hidratantnu masku. 

 

2. Nemojte sušiti kosu frotirnim ručnikom jer pamučna vlakna otvaraju kutikule i tako kosa postaje naelektrizirana i gubi vlagu. Radije koristite mikrofibru koja će zagladiti kosu i brže upiti vodu.


3. Kad uđete u 30-te, primijetit ćete da se vaša kosa mijenja - da je tanja i manje gusta. Tada biste možda mogli razmisliti o uzimanju biotina. 

 

4. Ako primijećujete da vam se pojavljuju sijede, polako krenite na svjetlije nijanse boje za kosu i razmislite o pramenovima.  


 
5. Potaknite sjaj vaše kose uz tretman s kokosovim uljem jednom tjedno. Nanesite ga na cijelu dužinu kose i pričekajte oko 30 minuta prije pranja. Kad krenete prati kosu, šampon prije pomiješajte s malo vode pa ga tek onda nanesite na kosu - tako će se ukloniti ulje, ali ne i prirodne masnoće koje štite vašu kosu. Ne volite ulje na kosi? Onda je isperite uz malo jabučnog octa.   


6. Ako niste prirodna plavuša - nemojte kosu bojati u sasvim plavu boju - to malo kome zaista pristaje. Ostavite temeljnu boju što sličniju svojoj prirodnoj boji i onda šarajte pramenovima - to će vam dati mladenačkiji izgled.  


7. Pegla za kosu nije nešto na čemu biste trebali štedjeti. Jeftine pegle često ne griju jednakomjerno što znači da negdje zaglade kosu, negdje ne. Zbog toga morate više puta prolaziti peglom kroz kosu što je jako oštećuje.

 

(Grazia.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI