Općinski sud u Sarajevu odlučio

Amiru Zukiću i Seidu Fazlagiću određen jednomjesečni pritvor

Hronika 20.02.17, 16:14h

Amiru Zukiću i Seidu Fazlagiću određen jednomjesečni pritvor
Ročište o određivanju pritvora je na zahtjev Tužilaštva Kantona Sarajevo održano bez prisustva javnosti, a radi, kako je obrazloženo, zaštite privatnosti svjedoka u ovom predmetu

 

Općinski sud Sarajevo (OSS) odredio je jednomjesečni pritvor Amiru Zukiću, generalnom sekretaru Stranke demokratske akcije (SDA), i njegovom vozaču Seidu Fazlagiću, koji su uhapšeni u petak u sklopu akcije kodnog naziva „Bosna“, potvrdila je Feni glasnogovornica OSS-a Amra Hodžić.

 

Pritvor za osumnjičenog Zukića predložen je zbog bojazni od utjecaja na svjedoke, prikrivanja dokaza i ponavljanja krivičnog djela, dok je za osumnjičenog Fazlagića pritvor predložen zbog opasnosti od bijega, odnosno bojazni od ponavljanja krivičnog djela.

 

Zukić se tereti da je s ranije uhapšenim i osumnjičenim Safetom Bibićem organizirao grupu radi nezakonitog zapošljavanja osoba i stranačkih kadrova u javna preduzeća, a Fazlagić za krivično djelo pomoć počinitelju nakon počinjenja krivičnog djela.

 

Ročište o određivanju pritvora je na zahtjev Tužilaštva Kantona Sarajevo održano bez prisustva javnosti, a radi, kako je obrazloženo, zaštite privatnosti svjedoka u ovom predmetu.

 

(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI