STRATEGIJA ZA BIRAČE

Kako se 'Inicijativa za Stolac' pripremila za današnje glasanje i iznenadila HDZ?!

Front 19.02.17, 19:37h

Kako se 'Inicijativa za Stolac' pripremila za današnje glasanje i iznenadila HDZ?!
Da 'Inicijativa sa Stolac' danas ništa nije prepustila slučaju potvrđuju i leci kojim su građani pozvani na bojkot HDZ-ovog kandidata

 


Odgovarajući danas na pitanja novinara o bojkotu glasanja od strane Bošnjaka u Stocu, Salmir Kaplan je potvrdio da je 'Inicijativa za Stolac' definitivno odustala od te namjere nakon 12 sati, kada su se uvjerili da glasački proces protiče u skladu sa zakonom.


Kako je rekao, nakon podneva Bošnjaci su masovnije počeli izlaziti na biračka mjesta, a od strane Inicijative im je sugerisano da glasaju za neovisnog kandidata Matu Komšića.


- Da je Boškovićev protukandidat bio najgori, i za njega bi pozvali da se glasa, samo da to nije Bošković - kazao je Kaplan, pojašnjavajući upute koje su bile usmjerene protiv aktuelnog načelnika Stoca i kandidata HDZ-a Stjepana Boškovića.


No da 'Inicijativa sa Stolac' danas ništa nije prepustila slučaju potvrđuju i leci, koje je objavio Večernji list, a kojim su građani pozvani na bojkot HDZ-ovog kandidata.


U letku se između ostalog navodi:


"Poučeni dosadašnjim negativnim iskustvima s HDZ-om, smatramo da je nepotrebno da na izbore počnemo izlaziti prije 13 sati. Niko ne smije glasati prije 13.00 sati".


Glasači su također pozvani i da najvećim dijelom, zbog izbjegavanja gužvi, glasaju od 17 do 19 sati.


Također, u letku se navodi i sljedeće:

 

"Svi koji podržavaju Inicijativu za Stolac svoj glas treba da daju kandidatu Mati Komšiću, kako bi spriječili vladavinu Stjepana Boškovića...".  

 

letak-stolac

 

BLIN
KOMENTARI