PRED OPĆINSKIM SUDOM U SARAJEVU

Predložen jednomjesečni pritvor za Amira Zukića i Seida Fazlagića

Hronika 19.02.17, 17:16h

Predložen jednomjesečni pritvor za Amira Zukića i Seida Fazlagića
Općinski sud u Sarajevu ima rok 24 sata da se očituje o prijedlogu Tužilaštva za određivanje pritvora Zukiću i Fazlagiću koji su uhapšeni u popodnevnim satima u petak, 17. februara

 

 

Određivanje jednomjesečnog pritvora Amiru Zukiću i Seidu Fazlagiću predložio je danas postupajući tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo Općinskom sudu, potvrdila je za Fenu glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić.

 

Pritvor za osumnjičenog Zukića predložen je zbog opasnosti uticaja na svjedoke, prikrivanje dokaza i opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, dok je za osumnjičenog Fazlagića predložen pritvor zbog opasnosti od bjekstva i opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

 

Općinski sud u Sarajevu ima rok 24 sata da se očituje o prijedlogu Tužilaštva za određivanje pritvora Zukiću i Fazlagiću koji su uhapšeni u popodnevnim satima u petak, 17. februara.

 

Zukić, generalni sekretar Stranke demokratske akcije (SDA), tereti se da je sa Safetom Bibićem organizirao grupu koju je činilo više osoba radi nezakonitog zapošljavanja osoba i stranačkih kadrova u javna preduzeća, a Fazlagić, Zukićev vozač, se tereti za krivično djelo pomoć počinitelju nakon počinjenja krivičnog djela.

 

(FENA/ad)

BLIN
KOMENTARI