STOLAC/ PRESJEK STANJA U 15 SATI

POD LUPOM: Glasač pokušao iznijeti glasački listić, drugi htio fotografisati...

Front 19.02.17, 15:24h

POD LUPOM: Glasač pokušao iznijeti glasački listić, drugi htio fotografisati...
Do 15.00 sati posmatrači su uočili dvije nepravilnosti koje su na vrijeme spriječene, a uložena je i jedna primjedba u Zapisnik o radu biračkog odbora

 


Izborni proces u Stocu protiče bez većih problema, uz uočene manje nepravilnosti, izvjestili su posmatrači Koalicije 'Pod lupom'.


Do 15.00 sati posmatrači su uočili dvije nepravilnosti koje su na vrijeme spriječene, a uložena je i jedna primjedba u Zapisnik o radu biračkog odbora.


Posmatrač Koalicije je uložio primjedbu u Zapisnik o radu biračkog odbora na biračkom mjestu 176A007 (Dom Bobanovo) gdje je stranački posmatrač pružio pomoć glasaču pri glasanju, što nije dozvoljeno.

 

Do 15 sati na izborima u Stocu glasalo 55 posto birača

Do 15 sati na lokalnim izborima u Stocu glasalo je 5563 birača, što je prema procjenama Općinskog izbornog povjerenstva Stolac, oko 55 posto, izjavio je predsjednik tog povjerenstva Jozo Matić.

 Po njegovim riječima izbori protječu bez ikakvih problema i sve ukazuje na ozbiljan rad na biračkim mjestima.

 Matić je istaknuo kako se odziv birača znatno povećao od 11 sati, te da su procjene povjerenstva da bi do kraja glasovanja broj birača koji su glasovali mogao preći 60 posto. 

 

(Fena/ad)

Na biračkom mjestu broj 176A014 (Rivine 2) glasač je pokušao iznijeti glasački listić za općinsko vijeće, a što je posmatrač Koalicije 'Pod lupom' primijetio te obavijestio birački odbor koji je odmah reagovao, te je sačinjena i službena zabilješka o ovom slučaju. Pored toga na biračkom mjestu gdje se glasa sa nepotvrđenim glasačkim listićima 176ANNN (Osnovna škola Stolac), glasač je fotografisao glasački listić, što takođe nije dozvoljeno.


Mobilni tim Koalicije 'Pod lupom' je do sada obišao osam biračkih mjesta. Pored gore navedenog, zabilježeno je više slučajeva porodičnog glasanja, te okupljanje veće grupe osoba ispred nekolicine biračkih mjesta.

 
Koalicija poziva građane i građanke ove opštine da izađu na izbore. Biračka mjesta se zatvaraju u 19:00 sati. Građani i građanke opštine Stolac sve uočene nepravilnosti mogu prijaviti na broj telefona 060 322 6410.

 

Podsjećamo da Koalicija Pod lupom sljedeće saopštenje za javnost o toku glasanja, zatvaranju biračkih mjesta, te mogućim incidentnim situacijama tokom cijelog izbornog dana planira objaviti u 21:00 sat.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI