PRIPREMITE SE opet ZA PROMJENU

Dosta vam je snijega: Iznenadit ćete se šta vas čeka do kraja iduće sedmice...

Hronika 19.02.17, 10:16h

Dosta vam je snijega: Iznenadit ćete se šta vas čeka do kraja iduće sedmice...
Prema podacima FHMZ-a BiH, već od ponedjeljka padavine se smanjuju, a stidljivo će se početi pojavljivati i sunce, ali će se u jutarnjim satima temperature ponovo spuštati ispod nule. Međutim...

 

Vrijeme u Bosni jutros je oblačno, lokalno pada slab snijeg u centralnim i istočnim područjima.


Sjever i istok Hercegovine je pretežno oblačan, u ostalim dijelovima se izvedrilo. Slaba kiša pada na istoku Hercegovine.


Temperature zraka izmjerene u 7 sati: Bjelašnica -8, Ivan Sedlo -2, Sokolac -1, Bihać, Bugojno, Livno, Sarajevo i Tuzla 0, Jajce, Sanski Most, Široki Brijeg i Zvornik 1, Banja Luka, Prijedor, Srebrenica i Zenica 2, Bijeljina, Doboj i Gradačac 3, Trebinje 4, Neum 6,
 Mostar 7 stepeni Celzijevih.


Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 950hPa, za 7 hPa je veći od normalnog i ne mijenja se, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.


Vrijeme za naredna tri dana


Prema podacima FHMZ-a BiH, već od ponedjeljka padavine se smanjuju, a stidljivo će se početi pojavljivati i sunce, ali će se u jutarnjim satima temperature ponovo spuštati ispod nule.  


U ponedjeljak, 20. februara, prolazno povećanje oblačnosti sa zapada će preći preko Bosne i Hercegovine. Prije podne niske naoblake će biti po kotlinama u centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab sjevernog smjera. Krajem dana vjetar u skretanju na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka između -6 i -1°C, na jugu zemlje od 0 do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 3 i 8, na jugu od 9 do 13°C.

 

U utorak, 21.februara, u Bosni i Hercegovini prije podne sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Od sredine dana naoblačenje sa sjeverozapada. Vjetar slab do umjerene jačine jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -4 i 0°C, na jugu zemlje od 0 do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 7 i 13°C.


U srijedu, 22.februara, u Bosni i Hercegovini prije podne sunčano uz malu oblačnost. Poslije podne u Bosni umjereno povećanje oblačnosti, a u Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -1 i 3°C, na jugu zemlje od 3 do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 10 i 16°C.

 

Temperature do 16 stepeni


Ipak, bh. meteorolozi najavljuju i da će od 21. februara postupno doći do stabilizacije vremenskih prilika, kao i porasta temperatura zraka, koja će do kraja naredne sedmice dostizati čak i do 16 stepeni.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI