OBRAĆANJE SUTRA U BANJALUCI

Mladen Ivanić bez komentara nakon odluke o reviziji presude - za sada

Front 17.02.17, 18:40h

Mladen Ivanić bez komentara nakon odluke o reviziji presude - za sada
Obraćanje Ivanića medijima, kako je rečeno Feni, najavljeno je sutra za 12.00 sati u njegovom kabinetu u Banjoj Luci

 

 

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić sutra će izjasniti o najavi bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića da sljedeće sedmice bude podnesen zahtjev za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije za genocid pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu. 

 

Obraćanje Ivanića medijima, kako je rečeno Feni, najavljeno je sutra za 12.00 sati u njegovom kabinetu u Banjoj Luci.  

 

Izetbegović je danas najavio da je će sljedeće sedmice biti podnesen zahtjev za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije za genocid pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu.

 

Kazao je da je većina učesnika današnjeg savjetovanja u Sarajevu, kome su prisustvovali predstavnici bošnjačke političke, vjerske i nevladine zajednice, dala podršku inicijativi za podnošenje zahtjeva za reviziju presude. 

 

Cilj današnjeg skupa, kako je naveo, nije bilo donošenje odluke, niti je to bilo moguće, nego je savjetovanje održano kako bi se učesnici upoznali o nalazima ekspertske grupe i ključnim elementima za pokretanje procesa revizije.  

 

Predstavnici vlasti RS-a i zvaničnici tog entiteta u bh. institucijama protiv su najave revizije tužbe, jer je smatraju nelegitimnom, budući da nema saglasnost druga dva člana Predsjedništva BiH.

 

Upozoravali su i da će revizija dovesti do krize u BiH i u odnosima s Srbijom.

 

(FENA/ad)

BLIN
KOMENTARI