VIDEO/ ŠTA SE ČEKALO 10 GODINA?!

Emir Suljagić o tužbi protiv Srbije: Ne treba Bakir da se boji izdaje, jer neće podnijeti zahtjev za reviziju!

Front 16.02.17, 20:50h

Emir Suljagić o tužbi protiv Srbije: Ne treba Bakir da se boji izdaje, jer neće podnijeti zahtjev za reviziju!
- Veća je izdaja krenuti nepripremljen u ovo, veća je uvreda žrtvama ući u ovo bez dokaza, bez plana i bez vizije..., rekao je Suljagić za TV1

 

Direktor Političkog savjeta Građanskog saveza BiH Emir Suljagić gostovao je u Dnevniku TV1, a direktan povod za gostovanje bila je aktuelna rasprava o reviziji presude tužbe protiv Srbije.


Govoreći i odluci koja po tom pitanju predstoji i Bakiru Izetbegoviću koji treba da "presudi", Suljagić je, između ostalog, naveo:


- Strašno je da predsjednik najveće partije koja tvrdi da predstavlja Bošnjake, taj narod uporno svodi na nivo plemena i onemogućava tom narodu da svoje interese artikuliše kroz institucije BiH, za koje smo se se krvavo borio... Ako se boji izdaje, reći ću mu ovo: Ne treba da se boji jer neće podnijeti zahtjev za reviziju tužbe. Veća je izdaja krenuti nepripremljen u ovo, veća je uvreda žrtvama ući u ovo bez dokaza, bez plana i bez vizije.


On naglašava i da je tužba protiv Srbije pravna procedura, ali političko pitanje. Također, postavio je i pitanje zašto je i kako deset godina propušteno da bi se tek u oktobru/novembru prošle godine ponovo pokrenulo pitanje revizije tužbe.


Suljagić je za TV1 govorio i o federalizaciji BiH, te o aktuelnoj blokadi državnog parlamenta... Pogledajte video!

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI