liga prvaka

Real bolji od Napolija, Bayern ispratio Arsenal s pet golova u mreži

Sport 16.02.17, 08:12h

Real bolji od Napolija, Bayern ispratio Arsenal s pet golova u mreži
Italijani su poveli lijepim golom Lorenza Insigniea u 8. minuti. Deset minuta poslije Madriđani su poravnali rezultat preko Karima Benzeme

 

Nogometaši Real Madrida večeras su savladali Napoli s 3:1 u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka na stadionu "Santiago Bernabeu".

 

Italijani su poveli lijepim golom Lorenza Insigniea u 8. minuti. Deset minuta poslije Madriđani su poravnali rezultat preko Karima Benzeme.

 

Početkom drugog poluvremena Toni Kroos je na asistenciju Cristiana Ronalda "kraljevskom klubu" donio prednost, da bi u 54. minuti Casemiro fantastičnim pogotkom postavio konačan rezultat.

 

U drugoj utakmici osmine finala večeras su snage odmjerili Bayern München i Arsenal, a Nijemci su bili ubjedljivi protiv Engleza rezultatom 5:1.

 

Golove za Bayern postizali su Arjen Robben, Robert Lewandowski, Tiago Alcantara dva puta i Tomas Muller, dok jedini gol za "topnike" postigao Alexis Sanchez.

 

Liga prvaka nastavlja se sljedeće sedmice. U utorak igraju Bayer Leverkusen - Atletico Madrid i Manchester City - Monaco, a u srijedu Porto - Juventus i Sevila - Leicester.

 

U prvim mečevima osmine finala odigranim sinoć Benfica je pobijedila Borussiju Dortmund s 1:0, a Paris Saint Germain je sa 4:0 savladao Barcelonu.

 

(Fena/mr)

(FENA) H.D.

BLIN
KOMENTARI