TRAJAT ĆE TOKOM CIJELE 2017.

Emir i Gertruda ponovo u akciji, a tu je i student Žuti: Nova kampanja Udruženja 'Kupujmo i koristimo domaće'

Biznis Klub 15.02.17, 16:34h

Emir i Gertruda ponovo u akciji, a tu je i student Žuti: Nova kampanja Udruženja 'Kupujmo i koristimo domaće'
Domaće kompanije i ovaj put će imati priliku da, kroz duhovite dijaloge Emira (Emir Hadžihafizbegović), Gertrude (Lana Delić) i Emirovog sestrića, studenta Žutog (Emir Fejzić), predstave svoje proizvode

 


Danas je u hotelu Holiday privrednicima iz Bosne i Hercegovine prezentirana nova, peta kampanja udruženja Kupujmo i koristimo domaće.


Kao i dosadašnje četiri kampanje, i ova je osmišljena i realizovat će se u saradnji sa marketinškom agencijom Studio Marketing Legend, a njenu okosnicu činit će serijal TV reklama, dok će sama kampanja trajati tokom cijele 2017. godine.  


Domaće kompanije i ovaj put će imati priliku da, kroz duhovite dijaloge Emira (Emir Hadžihafizbegović), Gertrude (Lana Delić) i Emirovog sestrića, studenta Žutog (Emir Fejzić), predstave svoje proizvode.

 

kupujmo-domace


- Volio bih da sa hipoteze pređemo na pragmu, da to ne bude više neka virtualna priča, rekao je ovom prilikom Emir Hadžihafizbegović, zaštitno lice domaćih proizvoda i pozvao domaće proizvođače da se pridruže u ovom zajedničkom nastupu.


Na današnjoj prezentaciji nije izostala ni pažnja domaćih institucija, kroz prisustvo Amira Zukića, ministra razvoja poduzetništva i obrta FBiHm i Zlatana Vujanovića, ministra trgovine FBiH.


- Podrška institucija je od izuzetnog značaja, ali je potrošački patriotizam i dalje bilo našeg tržišta koje diktira mjesto domaćih proizvoda na njemu i pomaže razvoju naših ekonomskih potencijala, rekao je ministar Vujanović.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI