POPULARNA VODITELJICA U KLINČU S TRADICIJOM

Hana Hadžiavdagić: Zašto još nemam djecu?! Pa, može li žena biti 'kraljica' bez onoga 'majka'...

ŽENA iN 14.02.17, 13:37h

Hana Hadžiavdagić: Zašto još nemam djecu?! Pa, može li žena biti 'kraljica' bez onoga 'majka'...
Odgovarajući na stavove okoline po pitanju majčinstva koji je često okružuju, poznata voditeljica Hana Hadžiavdagić u jednom od svojih posljednjih FB postova ostavila je kratak i odrješit komentar

 

 

Pitanje majčinstva i zadiranje u intimu žena koje se (još) nisu odlučile da rode djecu, česta je tema na Balkanu, a u BiH gotovo nezaobilazna mahalska inspiracija u kojoj se ne-majke često nađu na meti okoline.


Odgovarajući na takve i slične stavove koji je okružuju, poznata voditeljica Hana Hadžiavdagić u jednom od svojih posljednjih FB postova ostavila je kratak i odrješit komentar:


"Primijetila sam da u svakom lajvu najviše stiže pitanja o prinovi, zašto nemamo djecu, kada će djeca i planiramo li djecu? Pitanje majčinstva je izbor i odluka koja bi trebala biti isključivo osobne prirode, no tradicionalno društvo i norme koje su postavljene pred žene svakodnevno nas razuvjeravaju u tome.


Želim li ili ne želim djecu, hoću li ih ikada željeti ako ih ne želim?


Jesam li zbog toga neispunjena žena i nepriznata u konvecionalnom društvu?


Svašta bih pisala na tu temu ali bojim se da me moj dugi i iskreni jezik može koštati kao i mnogo puta do sada...", zapisala je Hana i umjesto odgovora svoj post iskoristila za preporuku  #DnevnikTrudnoće od www.zenskirokovnik.com.


U pitanju je zanimljiva nagradna igra, za koju je dovoljno da imate Instagram i želite učestvovati.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI