Vraća se na Grbavicu

Semir Kerla novi igrač Željezničara

Sport 10.02.17, 13:42h

Semir Kerla novi igrač Željezničara
On je u dresu najtrofejnijeg bh. kluba odigrao 105 utakmica, a osvojio je tri titule prvaka BiH i jedan Kup

 

Semir Kerla novi je igrač Fudbalskog kluba Željezničar.

 

Dvadesetdevetogodišnji stoper će tako po treći put u svojoj karijeri zaigrati u dresu tima s kojim je tri puta osvajao naslov prvaka BiH i jednom Kup BiH.

 

Na Grbavicu se vraća nakon što je protekle tri godine proveo u Litvaniji i Kazahstanu, gdje je igrao za Žalgiris Vilnius i Irtysh Pavlodar. Pregovori su trajali duži vremenski period, a finalni dogovor je postignut jutros, nakon razgovara sa predsjednikom Nadzornog odbora Senadom Misimovićem.

 

- Veoma mi je drago da sam ponovo u dresu Željezničara. Između mene i ovog kluba očigledno postoji posebna veza, jer nevjerovatno je da treći put imam priliku zaigrati na Grbavici, a svi znamo koliko je stvari potrebno da se poklopi za tako nešto. Dosta dobro poznajem ekipu i nastojat ću se brzo uklopiti u sistem - istakao je nogometaš.

 

Kerla je potpisao ugovor do kraja sezone sa opcijom produženja na dodatnih godinu dana. Već je dobio plan treninga od trenera Slavka Petrovića i radit će samostalno dok se ekipa ne vrati sa priprema iz Turske, saopćeno je iz FK Željezničar.

 

On je u dresu najtrofejnijeg bh. kluba odigrao 105 utakmica, a osvojio je tri titule prvaka BiH i jedan Kup. Za Irtysh je odigrao 24 utakmice i postigao tri gola. U dresu Žalgirisa je nastupao 42 puta, te je postigao pet golova.

 

(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI