ne krećite u vožnju bez njih

Obavezno! Deset predmeta koje svi moramo imati u automobilu

Auto & Dom 03.02.17, 19:52h

Obavezno! Deset predmeta koje svi moramo imati u automobilu
U nastavku provjerite koje predmete svi moramo imati u automobilu


Znate li bez čega ne smijete krenuti u vožnju, pogotovo na velikim relacijama ili dužim putovanjima?

 

U nastavku provjerite koje predmete svi moramo imati u automobilu- piše Zadovoljna.hr.


1. Rezervni spremnik s gorivom


Kako biste izbjegli nervozu kada primijetite da vam ponestaje goriva i da u blizini nema benzinske crpke, u autu obavezno morate imate rezervno gorivo. To se prije svega odnosi na situacije kada idete na dulje putovanje.

 

2. Sifon pumpa


Ako ste potrošili i rezervno gorivo i ostali usred "ničega", a dobra duša vam ponudi malo benzina iz svog rezervoara, onda će vam definitivno trebati spasonosna pumpa za pretakanje goriva.

 

3. Reflektirajući trokut


U slučaju da vam automobil stane nasred ceste, uz sebe morate imati barem dva trokuta upozorenja kako biste jedan stavili ispred i drugi iza vozila. Stručnjaci preporučaju tri komada, jedan na prednjoj strani udaljen tri metra od auta, drugi iza vozila na udaljenosti od 3 metra i treći također iza vozila, na udaljenosti 25 do 30 metara od vozila.

 

4. Kablovi za paljenje motora


Ne treba previše objašnjavati zašto se biste trebali voziti bez ovih kablova. Oni se koriste za pokretanje vozila s praznim akumulatorom.

 

5. Magnetska džepna svjetiljka


Kako ne biste morali pod auto s mobitelom ili običnom svjetiljkom u ustima, uz automobilu čuvajte i jednu magnetsku svjetiljku koju ćete zahvaljujući magnetu moći 'pričvrstiti' na automobil i imati slobodne ruke kako biste riješili problem.

 

6. Prijenosni punjač za mobitel


On je zapravo vanjska "baterija" koja će vašem praznom mobitelu prebaciti potrebnu struju i napuniti ga. Isplati se investirati u jedan prijenosni punjač koji ćete uvijek držati u automobilu jer ćete tako izbjeći potencijalne hitne situacije u kojima vam je hitno potreban mobitel s punom baterijom.

 

7. Mini kutija s alatom


Možda mislite kako vam je nepotrebna ako ne znate baratati alatom, ali uvijek se možete naći u situaciji u kojoj će alat zatrebati nekom drugom kako bi otklonio kvar na vašem automobilu. Kutija za alat također može pomoći nekom drugom vozaču u nevolji.


8. Kutija za prvu pomoć


Svi se nadamo da nam nikada neće zatrebati na cesti, ali bez obzira na to ona obavezno mora biti u našem automobilu.

 

9. Deka 


Tijekom zimskih mjeseci ugrijat će nas dok čekamo vučnu službu, a poslužit će i u ljetnim mjesecima. Umjesto na užareni asfalt, sjednite na deku.

 

10. Boce vode 


Vodu uvijek trebate imati uz sebe, zbog brzinskog osvježenja ili kako biste oprali ruke nakon što ste uklonili nenadani kvar. Iako je važno da boca vode bude uz vas tijekom ljetnih mjeseci, jednako je bitno imati je i u hladnijim mjesecima jer ponekad samo pola litre vode može ukloniti tegobe poput umora ili glavobolje koje mogu utjecati na našu koncentraciju tijekom vožnje.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI