Nakon Beograda, stiže i u BiH

Mixer House od augusta i u Sarajevu, a lokacija je...

Kultura 25.01.17, 16:25h

Mixer House od augusta i u Sarajevu, a lokacija je...
Otvaranje sarajevskog Mixera je najavljen kao portal za saradnju i komunikaciju između dva grada

 

Vrata beogradskog Mixer Housea se zatvaraju u maju zbog promjene lokacije. Od augusta - svoja vrata ovo popularno kulturno okupljalište će otvoriti i u glavnom gradu BiH, Sarajevu.

 

Kulturna organizacija Mixer poslije pet godina rada u beogradskoj Savamali od maja zatvara vrata.  Ovogodišnji Mixer festival biće održan u staroj industrijskoj zoni na Dorćolu.

 

Ivan Lalić, izvršni direktor Mixer Festivala za N1 je potvrdio da će Mixer House biti otvoren i u Sarajevu, u augustu 2017. godine. 

 

"Sa mnogo velikom radošću i energijom odlazimo tamo, i vjerujemo da će mnoge predrasude i o Beogradu tamo, i o Sarajevu ovde biti raspršene prije svega odličnom komunikacijom koju će taj naš Mixser House Sarajevo inicirati".

 

Otvaranje sarajevskog Mixera je najavljen kao portal za saradnju i komunikaciju između dva grada, a kako saznajemo - biće otvoren na prostoru industrijske zone u naselju Pofalići.

 

Regionalna saradnja, prije svega među dizajnerima, jedna je od ideja vodilja i samog Mixer festivala, od koga je sve počelo 2009. godine, tada u Silosima Žitomlina. Festival se ove godine vraća u industrijsku zonu, ali onu koja je nekada postojala na donjem Dorćolu, u napuštenu fabriku.

 

Postoje i planovi da Industrija metalnih konstrukcija postane nova stalna adresa Mixera u Beogradu.

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI