FOTO RAPORT IZ DALEKE KINE

Kad Ivan spašava Fatimu i Faruka: Kinezi snimaju filmsku priču o Bošnjacima i Srbima...

Kultura 21.01.17, 19:23h

Kad Ivan spašava Fatimu i Faruka: Kinezi snimaju filmsku priču o Bošnjacima i Srbima...
Film režira i producira Orkenbek Bejsenbaj, dok dio kreativne ekipe čine bh. glumci Emina Minka Muftić i Armin Omerović, te bh. scenograf Vedran Hrustanović

 

.


U glavnom gradu Kine ovih dana snima se kratki igrani film o Bosni pod nazivom "Rescue", a riječ je o priči o komšijama Bošnjacima i Srbima koji se u ratu zadese na suprotnim stranama.


Film režira i producira Orkenbek Bejsenbaj, dok dio kreativne ekipe čine bh. glumci Emina Minka Muftić i Armin Omerović, te bh. scenograf Vedran Hrustanović.


U bh. ekipi je i direktorica sarajevske casting i talent agencije "Zona" Anila Gajević, čijom zaslugom su glumci iz BiH i dobili angažman u ovom filmu.


Priča filma prati dječaka Ivana koji u ratu pokušava spasiti komšije Fatimu i Faruka.


- Minka Muftić i Armin Omerović tumače likove Fatime i Faruka, dok Ivana igra Pavle Kujundžić, beogradski glumac koji živi u Kini, pojašnjava Anila Gajević, koja kaže da na setu vlada odlična atmosfera, o čemu svjedoče i fotografije sa lica mjesta, koje možete pogledati u našoj fotogaleriji.


Nakon kratkog igranog filma, reditelj imau planu raditi i dugometražni film koji bi se snimao u BiH, no detalji o nastavku ove filmske priče za sada nisu dostupni javnosti.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 

 

BLIN
KOMENTARI